Koksijde Golf ter Hille is één van de beste publieke golfterreinen van Europa. De organisatie van het Europees Kampioenschap voor spelers met een beperking onderstreept deze visie.

Het kampioenschap is een samenwerking tussen de club, de Belgische, Europese Golf Federatie en EDGA met ondersteuning van R&A, Sport Vlaanderen, Lotto en Golf Vlaanderen. Deze wedstrijd vindt voor het eerst plaats op Belgische bodem van 9 tot 11 juni en er wordt gespeeld in twee reeksen: European Team Championship en European Nations Cup for Golfers with Disability. In beide reeksen bestaan de teams uit vier spelers. 

De organisatie verwacht ca. twintig nationale ploegen. Elke dag werken de deelnemers een andere formule af: donderdag 9 juni Foursome, vrijdag 10 juni greensome en de finaledag op zaterdag 11 juni in single. De totalen per team bepalen het eindklassement.

Over de wedstrijd

Dit kampioenschap is één van de grotere wedstrijden die in 2022 in België plaatsvindt, na het SOUDAL Open (12-15 mei in Rinkven) en het Mithra Ladies Open (27-29 mei) in Naxhelet golfclub. Adem Wahbi, top-tien op de wereldranglijst en één van de meest bekende Belgische golfers in deze categorie is zeker van de partij.Koksijde Golf ter Hille vervult een voortrekkersrol in het democratiseren van de golfsport. We willen de golfsport voor iedereen openstellen en steeds weer nieuwe mensen in aanraking laten komen met golf.

Voor personen met een beperking biedt Koksijde Golf ter Hille regelmatig sportmogelijkheden aan in kwaliteitsvolle omstandigheden, van recreatief tot competitief niveau. Iedereen kan op de golf terecht: personen met een verstandelijke beperking, een auditieve beperking (doven en slechthorenden), visuele beperking (blinden en slechtzienden), motorische (of lichamelijke) of psychische beperking. Drempelverlagende maatregelen maken de golfsport voor hen toegankelijk.

Ook in het revalidatieproces is de golfsport relevant. Golfen oefent onder meer het evenwicht, de coördinatie, cognitieve training en verantwoorde belasting. Met de steun van verschillende serviceclubs werd een paragolfer aangekocht, zodat zij in rechtopstaande positie kunnen spelen.

Clubhuis

In het clubhuis met secretariaat, bar en restaurant staat gastvrijheid voorop. Het clubhuis is bovendien publiek toegankelijk voor iedereen, ook voor niet-golfspelers en groepen. Via rondleidingen kan je de werking, organisatie en onderhoud van het golfterrein ontdekken.