Voormalig gemeenteraadslid Paul Baeteman werd 88. 

Hij was een veelzijdig kunstenaar, vooral bekend om zijn werken in marmer en arduin. Professioneel bouwde Paul een loopbaan van 33 jaar uit als leraar technisch tekenen en plastische opvoeding. Vanaf 1966 ontdekte Paul zijn ware roeping en behaalde hij de eerste prijs in een tekenwedstrijd van de Orde van de Paardevisser met o.a. Paul Delvaux in de jury.

Hij legde zich sindsdien toe op kunst: beeldhouwwerken in hout, arduin, onyx en marmer. Daarnaast was Baeteman ook gemeenteraadslid (PVV) van 1977 tot 1989. Eén van zijn meest bekende werken staat in Koksijde Golf ter Hille: dat beeldhouwwerk Bolero stond eerst voor het casino, bij de fontein.

Keunekapel

Aan de Keunekapel staat Variatie op een vrouwenfiguur. Belangrijke inspiratiebronnen doorheen het oeuvre van Baeteman zijn o.m. het werk van de Britse beeldhouwer Henry Moore, maskers en beelden uit de Afrikaanse kunst, de Duitse expressionisten en Picasso. De gemeente Koksijde blijft verheugd om zijn indrukwekkende beeldenreeks Bolero op de prachtige golflocatie te tonen, waar het werk volledig tot zijn recht komt. Paul Baeteman blijft zo eeuwig leven, ondanks zijn overlijden op 88-jarige leeftijd. Het gemeentebestuur wenst de familie veel sterkte toe.