De middeleeuwse hoed van Abdijmuseum Ten Duinen zit vol leuke activiteiten en zeker in de vakanties. Kom langs en graaf mee naar de eeuwenoude geschiedenis van onze gemeente.

In de mini-expo '20 jaar Abdijmuseum' ontdek je heel wat leuke weetjes. Extra: volg op woensdag 14 februari een rondleiding met één van onze valentijnsgidsen. Je plekje reserveer je via www.tenduinen.be (het is voor de rappe).

Snuif de natuur op in het Vanneuvillehuis

Ontdek de Noordduinen tijdens een mooie natuurwandeling. In deze duinen wisselen duingraslanden, duinvalleien, duinstruwelen, bosjes en oude vissershuisjes elkaar af. Geniet er in alle rust van de zang van de nachtegaal of de bloei van duinroosjes.

  • Open van 14 tot 16.30 uur, van dinsdag tot zondag (gratis, reserveren niet nodig)
  • Volg de rondleiding met gids op dinsdag 13 februari: reserveer via www.tenduinen.be

Mondharmonica: optreden van Pieter-Jan Beghein

Pik op dinsdag 13 februari om 11 uur ‘s ochtends een mondharmonicaconcert van Pieter-Jan Beghein mee. Plaats van afspraak? Het Vanneuvillehuis.

Met Toots als grote voorbeeld begon Diksmuidenaar Pieter-Jan op 19-jarige leeftijd met harmonica. Pieter-Jan ging zelf naar het conservatorium in Gent en Leuven. 10 jaar later besloot hij om een extra opleiding jazzharmonica aan het Lemmensinstituut in Leuven te volgen. Ondertussen speelde hij in Wenen al een tribute voor Toots, samen met andere bekende jazzmusici uit België.

Zijn gevoelige klanken doen de haren op je lijf rechtstaan. Reserveer vandaag nog je gratis ticket: www.tenduinen.be

Ontdek op 13 februari waarom de mondharmonica symbool staat voor nostalgie, weemoed en gezelligheid - © Jeroen Remaut.