Deze rubriek laat je kennismaken met ons rijke patrimonium aan kunstwerken. Aan de beurt: Blij weerzien van Jenny Reynaert.

Meer lezen

Ondertussen zijn de eerste winterprikken achter de rug. Dat het nog kouder kan, bewijzen de legendarische winters waarbij de zee bevroor. Misschien maakte jij één van die winters mee?

Meer lezen

Vanaf zaterdag 23 maart nodigt Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) eigentijdse kunstenaars uit in Kunstencentrum Ten Bogaerde. In de tentoonstelling '5+1: Paul Delvaux in dialoog' brengt hij hen samen met Paul Delvaux. 

Meer lezen

StAPwest zorgt voor podiummagie op 8 en 9 februari in cultuurcentrum CasinoKoksijde. 

Meer lezen

Ons land is sinds 1 januari voorzitter van de Raad van de Europese Unie en daar neemt ook Vlaanderen een nadrukkelijke rol in op.

Meer lezen

Zoals elk jaar organiseerde de Orgelkring deze winter een reeks orgelmatinees in de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk.

Meer lezen

"Ik heb niet alles waarvan ik hou, maar ik hou van alles wat ik heb." Die zin hangt uit in natuurhistorisch museum MuseOs en vat perfect samen hoe Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt naar hun museum kijken.

Meer lezen

Bekijk de werken van deze kunstenaar nog tot half april in het KEI.

Meer lezen

Eerst en vooral dat potvis Valentijn op 12 februari 1989 aanspoelde. Het skelet krijgt binnenkort een plek in het NAVIGO-museum. Niet simpel, want de potvis is 13 meter lang.

Meer lezen

De middeleeuwse hoed van Abdijmuseum Ten Duinen zit vol leuke activiteiten en zeker in de vakanties. Kom langs en graaf mee naar de eeuwenoude geschiedenis van onze gemeente.

Meer lezen

Dit vissershuisje, ooit de thuisbasis van Jef Nys de geestelijke vader van Jommeke, is een fascinerend museum.

Meer lezen