Deze rubriek laat je kennismaken met ons rijke patrimonium aan kunstwerken. Aan de beurt: Black Widows van Kenny Cotman.

Black Widows (Kenny Cotman, 2012)

Voor Black Widows baseerde de kunstenaar zich op een historische afbeelding van een 4.000 jaar oude Chinese gravure. Dat zie je door de specifieke haardracht van de twee zittende figuren. Kenny Cotman presenteerde het kunstwerk tijdens Beaufort 2012 als ode aan de vissersvrouwen en hun liefdes van wie een groot stuk van het leven zich op zee afspeelt. De achtergebleven vrouwen zijn ingetogen, eenzaam en staren hoopvol naar het zilte water

Kenny Cotman (°1980) is geboren in Genten groeide grotendeels op bij zijn grootmoeder. Kunst was altijd een inspiratiebron voor hem, maar zijn ouders wilden niet weten van een kunstopleiding. Cotman zette zijn eerste stappen in de kunstwereld in 2004 en had een passie voor sculpturen in diverse houtsoorten. Al snel voelde hij zich hierdoor beperkt en verdiepte hij zich in andere materialen. Zijn hedendaagse werken zijn deels metalen en betonnen constructies van monumentale aard. Ze zijn geïnspireerd door de natuur en zijn ervaring met de wereld. Kenny Cotman creëert graag kunst met een element van eeuwige schoonheid.

Waar vind je het kunstwerk? Op het Astridplein in Oostduinkerke.