Evenementenhal Furnevent is sinds eind januari omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. De verschillende lijnen staan klaar om zo’n 66.000 inwoners van deze regio te ontvangen.

De vier vaccinatielijnen in de grote hal van Furnevent zijn geïnstalleerd. Naast de prikpunten staan ook het onthaal en de wachtruimtes klaar. Het openbaar domein rond de evenementenhal werd ook aangepakt, zodat jij – als bezoeker - gemakkelijk de weg vindt.

Stephan Wydooghe (Sectorhoofd patrimonium Koksijde) en Ann Mouton (adjunct-algemeendirecteur De Panne) nemen de algemene coördinatie van het vaccinatiecentrum op zich. Ze worden hierin bijgestaan door vier verschillende werkgroepen (personeel, communicatie, logistiek en populatiemanagement). Daarin werken medewerkers van de vijf gemeenten (Alveringem, Veurne, De Panne, Nieuwpoort en Koksijde).

Bereikbaarheid

Eens het licht op groen staat, krijg je alleen via de Nijverheidsstraat toegang tot Furnevent. Via de Albert I-laan kan je de zaal niet bereiken. Heb je een GPS? Kies dan voor Nijverheidsstraat 8 in Veurne. Er zal ook signalisatie staan. Voor mensen die niet zelf in Furnevent raken om zich te laten vaccineren, voorzien de lokale besturen een oplossing. Je mag een mantelzorger meenemen naar Furnevent om je te begeleiden tijdens het volledige vaccinatieproces. Er worden rolstoelen voorzien zodat minder mobiele bewoners samen met een mantelzorger dit traject ook vlot kunnen afleggen.  

Bezoekers (of inwoners) dienen zich geen zorgen te maken. Het vaccinatiecentrum is zeer goed bereikbaar, er is een grote parking voorzien. De wandelafstand van de parking naar het vaccinatiecentrum is zeer gering. Het vraagstuk rond openbaar vervoer wordt ook opgelost. Sowieso zal het centrum bereikbaar zijn via het openbaar vervoer. De laatste nieuwsjes hieromtrent lees je na op www.koksijde.be/vaccin   

Een gloednieuwe fietsroute doorheen de Veurnse suikersite brengt je ook tot aan het vaccinatiecentrum. Op die manier kan je de drukke Nijverheidsstraat vermijden. Naast het gebouw is een fietsparking voorzien. 

Openbaar vervoer 

Koksijde heeft al alle 80-plussers gebeld en 97 procent wil een vaccin. Maar de helft van die mensen heeft geen vervoer en vroeg daarvoor hulp. We voorzien bijkomend vervoer vanuit de stations van Koksijde en Veurne met shuttlebussen.

Enkele cijfers 

Het vaccinatiecentrum Furnevent kan ongeveer 100 personen per uur vaccineren op piekmomenten. Per shift van vier uur staan telkens 13 niet-medische medewerkers klaar (onthaalmedewerkers, stewards, runners) en 20 medisch medewerkers.  

Op een volledige dag zijn 39 niet-medische en 60 medische medewerkers in de weer. 

Voorlopig worden de niet-medische functies ingevuld door eigen personeel van de lokale besturen, vanaf april wordt ook gewerkt met vrijwilligers. 

Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging via de post: de brief wordt gestuurd door de Vlaamse overheid (agentschap Zorg en Gezondheid). Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. De uitnodiging ontvang je ongeveer 2 weken op voorhand.

Alleen een afspraak maken met uitnodiging

Als je een brief ontvangt, kan je een afspraak maken voor coronavaccinatie. Je kan de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. De brief zegt ook in welk vaccinatiecentrum je moet zijn. 

Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken.

Hou je uitnodiging goed bij

Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de sms of e-mail met je persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen je e-ticket.

Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel of e-Box (zie onder). Log in via je Burgerprofiel. 

Je kan ook bellen naar 1700. Zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Wat is een e-box?

De e-box is een digitale brievenbus waarin je gecentraliseerd en beveiligd officiële documenten van verschillende overheidsdiensten kan ontvangen.

Hoe activeer ik mijn e-box?

Dit kan via de link www.mye-box.be(externe link). Je kan kiezen uit verschillende aanmeldingsmogelijkheden.

Let op bij uitnodiging via e-mail of sms

Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? En vertrouw je de afzender niet? Dan kan het om een vals bericht of phishing gaan. Let er steeds op dat

  • de e-mail afkomstig is van noreply@doclr.be. De sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811.
  • op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum staan vermeld die bij je officiële woonplaats horen.
  • er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis.
  • je geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.

Twijfel je nog over de e-mail die je ontving?

  • Meld je aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of je uitnodiging ook zichtbaar is in je e-Box.
  • Wacht eventueel enkele dagen af tot je de brief ook op papier in je brievenbus ontvangt.

Info vaccin: www.koksijde.be/coronavaccin 0800 85 670

Algemeen: www.koksijde.be/coronavirus