De afgelopen jaren werden we opgeschrikt door dramatische gebeurtenissen in de kinderopvang. Ongelukken en crisissen volgden elkaar op.

Eindelijk kwam het besef dat kwaliteit belangrijk is en dat de norm van negen kinderen per begeleider veel is. Zo ontstond de campagne #negenisteveel.Het is dan ook niet verwonderlijk dat ouders twijfelen aan zichzelf. Is kinderopvang goed of slecht? Hoe herken je een betrouwbare opvangplaats? Lees verder onder het beeld. 

Wat mag ik wel of niet verwachten van een crèche of kleuterschool? Dit boek gaat voor één keer niet over wat jij als ouder moet doen, maar over wat je mag verwachten dat anderen voor je doen. Over wat jouw rechten als ouder zijn en de verantwoordelijkheid die de overheid draagt om te zorgen dat elke Vlaamse kinderopvang goed en veilig is.

In #negenisteveel geeft pedagoog Michel Vandenbroeck een antwoord op de vragen die ouders hebben over kinderopvang en de kleuterschool. Je ontdekt welke soorten opvang er bestaan, hoe kwalitatieve opvang eruitziet, wat je kan doen bij klachten of twijfels en welke vragen je het best stelt tijdens een oudercontact in de kleuterschool of een eerste kennismaking met de crèche.