Woonzorgcentrum Dunecluze bestaat dit jaar 12 jaar.

Onze gemeente heeft natuurlijk nood aan een modern en eigentijds woonzorgcentrum omdat er veel senioren in onze gemeente wonen. Dunecluze voorziet perfect in die behoefte om onze inwoners een fijne oude dag te bezorgen.

Een bloeiend woonzorgcentrum heeft ruimte nodig en daarom wordt Dunecluze uitgebreid met 24 wooneenheden: kamers, assistentiewoningen en studio’s. Het huidige gebouw bestaat uit 96 eenpersoonskamers en zal dus met één klap 120 woongelegenheden tellen. Een klein dorp. Het nieuwe gebouw zal evenveel bouwlagen hebben als zijn oudere broer: een kelder, een gelijkvloers en drie verdiepingen.

 

Extra faciliteiten

In de kelder wordt een keuken voorzien met afwasruimte en koelcellen. De keuken dient alleen voor de koude lijn, de warme lijn blijft in het KEI met dagelijks vervoer naar Dunecluze. In de kelder komt ook een grote ruimte voor het schoonmaakteam en één voor het team ergotherapeuten. Bijzonder is de mooie afgesloten tuin waar bewoners een luchtje kunnen scheppen. In samenwerking met Familiehulp komt er ook een dagcentrum. Nieuw is de flat die wordt voorzien voor respijtzorg (palliatieve situaties). Ook het personeel krijgt extra faciliteiten: meer bureaus, meer overlegruimtes, een grote eetruimte, een relaxruimte en een mooi terras in de tuin.

Op de drie verdiepingen komen de kamers voor de bewoners. Twee afdelingen zijn specifiek bestemd voor bewoners met dementie. Een extra meerwaarde zijn de studio’s en enkele assistentiewoningen. De afdelingen voor bewoners met dementie werken volgens het principe van een huiselijke leefgroepwerking. Het gaat om kleinere groepen die worden begeleid door een vaste leefmoeder of -vader. Op elke verdieping zal ook een kleine keuken, verpleegpost en balkon liggen.

Op donderdag 26 januari werd alvast de eerste steen gelegd. Het einde van de werken is voorzien voor december van dit jaar en de firma Vandenbussche zorgt ervoor dat alle stenen perfect in elkaar passen.