Het gemeentehuis van Koksijde vormt van 24 t.e.m. 27 september het decor voor de vierde editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar onze culinaire badplaats: bloemen met smaak.

Meer lezen

Ga op muzikale ontdekkingstocht in onze regio. De intergemeentelijke samenwerking Viertoren zorgt voor beweging dankzij deze fietsroute die De Panne, Veurne, Nieuwpoort en onze gemeente met elkaar verbindt.

Meer lezen

Dit jaar laten de deelnemende kunstenaars zich inspireren door het kunstwerk Driftwood Line van Richard Long en draait alles rond het thema souvenir.

Driftwood Line bestaat uit stukken drijfhout die de kunstenaar meenam als aandenken vanop het strand. 

Meer lezen

In de woonzorgcentra hakte de coronacrisis er stevig in. De menselijke tol was hoog. En heel wat senioren kregen amper de kans om de (klein)kinderen te zien. Daarom bood cultuurcentrum CasinoKoksijde deze bewoners een namiddag zonder zorgen aan: een paar uur mijmeren over vervlogen tijden.

Meer lezen

De deuren van het cultuurcentrum blijven voorlopig gesloten. En ook de leerlingen van de Westhoek Academie Koksijde kunnen de lessen niet bijwonen zoals vroeger. Geen reden om bij de pakken te blijven zitten.

Meer lezen

De Pastorale Eenheid Ster der Zee brengt de kruisweg van Christus in beeld aan de hand van posters van Sieger Köder.

Meer lezen

De dienst Toerisme lanceerde een maand terug de escape game. De inschrijvingen lopen vlot binnen en daarom zoeken we enthousiaste gamemasters die op vrijwillige basis willen helpen.

Meer lezen

Twee zomers terug vond de eerste editie plaats van het festival Helmgras. Een geslaagd event dat smeekte om een vervolg, maar toen kwam corona… Het was geen simpel jaar voor deejay-organisator Aron Sirjacobs. Gelukkig bleef hij niet bij de pakken zitten en lanceert hij binnenkort meerdere initiatieven. Aron is ook de man achter het lokaal livestreamconcert Live aan Zee. Genoeg gespreksstof dus voor een babbel met Tij-dingen.

Meer lezen