Twee zomers terug vond de eerste editie plaats van het festival Helmgras. Een geslaagd event dat smeekte om een vervolg, maar toen kwam corona… Het was geen simpel jaar voor deejay-organisator Aron Sirjacobs. Gelukkig bleef hij niet bij de pakken zitten en lanceert hij binnenkort meerdere initiatieven. Aron is ook de man achter het lokaal livestreamconcert Live aan Zee. Genoeg gespreksstof dus voor een babbel met Tij-dingen.

Tij-dingen: Volgende zomer organiseer je de tweede editie van Live aan Zee. Hoe kwam dit idee tot stand?

Aron Sirjacobs: "Toen die lockdown maar bleef duren ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik organiseerde nog nooit een show met liveacts. Er komt veel meer bij kijken dan gewoon deejays boeken. Het was een geslaagd optreden, een uitstekende ervaring. Alles werd integraal afgespeeld, terwijl je op televisie vaak kijkt naar gemonteerde beelden. Je kan de editie van 19 december opnieuw beluisteren via www.liveaanzee.be."

T-d: Was het als artiest niet moeilijk om op een podium te staan zonder die interactie met het publiek?

Aron: "Verrassend genoeg ondervond niemand problemen. Integendeel, Ozark Henry vroeg live naar een verzoeknummer. En Wim Soutaer liet het publiek van thuis uit meezingen met zijn hit Allemaal."

T-d: Welke werkpunten neem je mee naar de komende editie?

Aron: "We merkten dat we misschien nog meer interactie moeten creëren. Onze liveshow duurde vijf uur, dat was misschien te veel om in één keer uit te zenden. Daarom splitsen we de volgende keer op in verschillende fases."

Beluister de vorige editie van Live aan Zee via www.liveaanzee.be

T-d: Twee zomers geleden organiseerde je de eerste editie van Helmgras. Wat is de insteek van het festival?

Aron: ". De locatie, naast de kapel Ster der Zee, is de ideale setting. We hopen de komende jaren verder te groeien en te evolueren naar een volwaardig festival. Voor de zomer van 2021 is het nog steeds koffiedik kijken. We zijn volop bezig met alle voorbereidingen, maar het blijft afwachten."

T-d: Wat betekent de gemeente Koksijde voor jou?

Aron: "Heel simpel: mijn leven speelt zich hier grotendeels af en al mijn familieleden wonen hier nog steeds. Ik zal hier nooit vertrekken."