Mei is de maand waarin heel wat jonge dieren het levenslicht zien. Ook onze jeugd krijgt extra aandacht tijdens de Week van de Groeilamp, want groot worden doe je niet alleen. Niet alleen aandacht voor jonge spruiten deze maand, ook onze rijke geschiedenis komt aan bod. Mis de Archeologiedagen niet en stip Bunkerdag aan in je agenda.

Tij-dingen: De Westhoek Academie Koksijde bestaat vijftig jaar. Een mijlpaal?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Een halve eeuw, dat is niet niets. We investeerden de laatste jaren in de restauratie van Home Edouard Pecher, ook bekend als cultureel centrum Taf Wallet en nu dus de thuishaven van de WAK. De academie is een centrum voor jeugd en volwassenen die zich creatief ontplooien. Met Els Desmedt als dynamische directeur van een geolied team. Els hoort thuis in het rijtje van de grote directeurs zoals Walter Vilain en Jan Hoet. Onder haar bewind zette de WAK grote stappen, onze academie is hét symbool van Sint-Idesbald als kunstenaarsoord."

Burgemeester

T-d: Onze gemeente stimuleert het buurtgevoel en geeft zelfs een financieel duwtje?

Burgemeester: "Dat klopt. We willen de mensen aanzetten om terug bij elkaar te komen. We ondersteunen alle initiatieven die het gemeenschapsgevoel versterken. Gelukkig herleeft onze buurtwerking opnieuw, na alle corona-ellende. Ook Camping Cultuur is terug van weggeweest, door middel van een mobiel cultuurhuis werken we wijkgericht. Wist je dat we grote plannen hebben om de Silicowijk een facelift te geven? Wordt vervolgd!"

We ondersteunen alle initiatieven die het gemeenschapsgevoel versterken

T-d: Het is volop lente, de gemeente is in bloei.

Burgemeester: "In ons straatbeeld en op elk pleintje herken je mooie, nieuwe bloemenpatronen. Klaas Hinderyckx, Dries Vandewoude en alle medewerkers van de groendienst leveren uitstekend werk. We dragen ons imago als bloemengemeente hoog in het vaandel."

T-d: Onze mensen vinden een groene gemeente belangrijk, maar ook netheid is een item?

Burgemeester: "Als toeristische gemeente is het een grote troef dat onze gemeente er altijd kraaknet bijligt. Onze medewerkers verzetten bergen werk om dat zo te houden, ze zijn van 's morgens vroeg in de weer op ons strand. Dat doet me denken aan hoe ze de pistes klaarmaken in populaire skioorden. Je hebt onze afvalophalers en straatvegers, maar daarnaast nemen we initiatieven zoals Mooimakers. Dankzij de zwerfvuilvrijwilligers houden we onze straten en onze prachtige natuurgebieden, duinen en zee afvalvrij. Als je toch een probleem opmerkt, kan je dat laten weten via www.koksijde.be/melding. Ik bedank langs deze weg iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt voor een propere gemeente!"