Tijdens de Archeologiedagen biedt het Abdijmuseum nog meer workshops aan om je een blik terug in de tijd te laten werpen. Laat je meevoeren naar een ver verleden.

LEGO®-workshop voor jong en oud

Waar zitten de LEGO®-fans? Want deze workshop is je op het lijf geschreven. Het Abdijmuseum heeft een enorme LEGO®-maquette van de abdij staan, de ideale start voor een workshop met nog meer blokjes. Op zondag 22 mei om 14.30 en 16.30 uur. Prijs? 25 euro per gezinsbubbel.

Op 22 mei verzorgt Little Brickroom een nieuwe workshop rond de boeiende geschiedenis van de Duinenabdij. Gast van dienst is Giovanni, die samen met David deelnam aan dat tv-programma over de blokjes. Deze bouwmeester begeleidt je om bouwwerken uit LEGO® te maken die het verleden tot leven laten komen… en dat op de plek waar ooit de Duinenabdij pronkte…

Praktisch

 • zondag 22 mei op 14.30 en 16.30 uur
 • per gezinsbubbel (max. 4 à 5 personen)
 • duur: ongeveer 1,5 uur
 • Ticketprijs: 25 euro per gezinsbubbel (incl. één unieke LEGO® make ’n take-monnik van Amazings die je mee naar huis krijgt)
 • reserveer online via www.tenduinen.be

  Copyright: Little Brickroom

   TIP! Expo-themaopstelling: Merovingen in Koksijde

   Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Een grafveld en de restanten van oude gebouwen werden blootgelegd, waarna wetenschappelijk onderzoek volgde. Wie waren die Merovingen? Ontdek meer over deze vroege kustbewoners: duik terug in de tijd met archeologische vondsten en bouwwerken in LEGO®, gemaakt door David Vanhee (Little Brickroom). Wanneer? Op 20, 21 en 22 mei. Je kan deze expo bezoeken tot 8 januari 2023.

   Deze themaopstelling kwam tot stand dankzij de samenwerking met Histories vzw en KU Leuven. Met steun van Agentschap Onroerend Erfgoed.

   Praktisch

   • te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.
   • deze themaopstelling is inbegrepen in de prijs van je museumticket
   • reserveer online via www.tenduinen.be