De zomer… een tijd van vreugde en zonneschijn. Niet voor iedereen. Veel senioren voelen zich eenzaam tijdens de zomer en wanneer de naasten op vakantie zijn, wordt dat gevoel nog versterkt.

Daarom is het belangrijk dat je extra aandacht geeft. Een telefoontje, appje of kaartje vanaf je vakantieadres maakt al een groot verschil. Dat soort kleine gebaren zijn betekenisvol voor mensen die zich alleen voelen. Dus wie stuur jij een berichtje?

Ook het Sociaal Huis schenkt extra aandacht aan eenzame senioren. De gezamenlijke activiteiten lopen door tijdens de zomer.

  • Samen stappen, eenzaamheid schrappen: wekelijkse wandeling op dinsdag. Start om 14.15 uur aan de ingang van het Sociaal Huis (Ter Duinenlaan 34). Je komt terecht in een warme groep en geniet samen van een terrasje tussenin. Ook toegankelijk voor minder mobiele mensen: vrijwilligers duwen eventueel je rolwagen.
  • Praat-, spel- en breinamiddag: op donderdag 13 juli, 10 en 31 augustus (kaarten, rummikub, breien, haken en gezellig praten) in zaal De Brug.
  • ABC-Kaffee voor anderstalige nieuwkomers: elke woensdag van 14 tot 16 uur. Scherp je Nederlands aan.

"Ik zit in mijn tuin. Links van me kletsen de buren en rechts van me klinkt het ook gezellig. Wat doe ik? Terug naar binnen gaan, dat is misschien het beste. Niet dat ik het niet gun aan mijn buren, hoor. Maar nu voel ik die eenzaamheid toch wel hard." (Bernard, 69 jaar)

rummikub

Kom op dinsdag naar De Brug (Sociaal Huis).

Voel je je toch alleen? Kom dan langs bij de vrijwilligerswerking van het Sociaal Huis om een oplossing te zoeken. Contactpersonen: annesophie.dedeckker@sociaalhuiskoksijde.be of katrien.debruyne@sociaalhuiskoksijde.be