De herkenbare straatnaamborden in Oostduinkerke zijn bovenaan voorzien van een plantbakje. Door het overwoekerende onkruid verdwenen een aantal van deze begroeide borden uit het straatbeeld. Tegen het voorjaar van 2021 wil de Groendienst alle straatnaamborden versieren met sedumplantjes.  

De herkenbare straatnaamborden in Oostduinkerke, 253 in totaal, zijn bovenaan voorzien van een plantbakje. Door het overwoekerende onkruid verdwenen een aantal van deze begroeide borden uit het straatbeeld. Tegen het voorjaar van 2021 wil de Groendienst alle straatnaamborden versieren met sedumplantjes.  

Deze plantsoort is duurzaam en relatief goed te onderhouden. Vetplantjes hebben speciale structuren ontwikkeld om water op te slaan waardoor ze heel geschikt zijn om periodes van droogte te weerstaan. Zeker door de klimaatverandering hebben veel planten het moeilijk om te overleven. Ook daarom worden de plantbakjes met een speciaal plantensubstraat (bodemlaag, red.) opgevuld. In de loop van de volgende weken en maanden wordt er eveneens werk gemaakt van een grondige onderhoudsbeurt van diezelfde straatnaamborden.