November is een maand waarin de begraafplaatsen en kerkhoven extra aandacht verdienen. De groendienst van Lokaal Bestuur Koksijde staat in voor het onderhoud. Voor twee medewerkers – Patrick Callens en Dimitri Wydoodt – is dat zelfs een voltijdse dagtaak. Tij-dingen ging bij hen langs voor een gesprek.

Meer lezen

Kerkhoven en begraafplaatsen zijn niet meteen de meest sexy gespreksonderwerpen. Maar ook de dood maakt helaas deel uit van het leven. In onze gemeente vind je twee kerkhoven en twee begraafplaatsen: hier primeren rust en bezinning. Deze locaties bieden naast stilte ook een soort schoonheid. Leer deze vier verborgen plekjes kennen aan de hand van deze leuke weetjes.

Meer lezen

Chrysanten waren oorspronkelijk goudgeel en danken daaraan ook hun naam: chryso is het Griekse woord voor goud en anthemom betekent bloem.

Meer lezen

Wist je dat je op een kerkhof of begraafplaats heel wat opsteekt over de lokale geschiedenis? Sommige graven zijn heel eenvoudig, andere heel mooi versierd – maar ze hebben elk een eigen verhaal. Zeker tijdens de maand november brengen veel mensen een bezoek aan onze begraafplaatsen – ter nagedachtenis van overleden familieleden of dierbaren. 


 

Meer lezen

In Koksijde zijn er twee sterretjesweides: op de begraafplaatsen van Koksijde en Oostduinkerke.

Meer lezen

Dit loket is een online toepassing om op te zoeken waar iemand begraven ligt in Koksijde. Je zoekt via de computer of je smartphone (via ingave url of door het inscannen van de QR-code op het infobord aan de begraafplaats).

Meer lezen