Tij-dingen zet elke maand een ondernemer in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt. Deze maand ging Tij-dingen langs bij Dorien Lammar van Nordsø, een gezellige koffiebar op de Zeedijk van Oostduinkerke.

Meer lezen

November is een maand waarin de begraafplaatsen en kerkhoven extra aandacht verdienen. De groendienst van Lokaal Bestuur Koksijde staat in voor het onderhoud. Voor twee medewerkers – Patrick Callens en Dimitri Wydoodt – is dat zelfs een voltijdse dagtaak. Tij-dingen ging bij hen langs voor een gesprek.

Meer lezen

Na een atypisch jaar hebben we een gesprek met Charlotte Deltombe. Zij is al sinds de oprichting in 2014 heel actief bij Best Pittig. Ze kijkt er naar uit om er binnenkort weer in te vliegen en te genieten van pure me-time in gezelschap van pittige vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Meer lezen

Begin september opende het cultuurcentrum opnieuw de deuren. Uit de reacties van het publiek bleek dat er een grote nood was aan een goeie brok cultuur na de lockdown. Heb je toch schrik om terug naar het cultuurcentrum te komen? Nergens voor nodig. Er gelden heel wat maatregelen waardoor een bezoek aan CasinoKoksijde een veilige en deugddoende ervaring is. Dat getuigen twee trouwe culturele fijnproevers.

Meer lezen

De lokale hockeyclub is intussen helemaal geïnstalleerd op de nieuwe uitvalsbasis aan sportpark Hazebeek. Voor de redactie van Tij-dingen was dit het geknipte moment voor een gesprek. “We zijn de gemeente heel dankbaar voor deze accommodatie. Zo blijven we groeien.”

Meer lezen