Ons leven is op zijn kop gezet door een virus dat onze vrijheid beperkt. Contact houden met ouderen en kwetsbare mensen is nu heel belangrijk, want door het coronavirus blijven juist deze mensen veel thuis. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer.

Vier tips om die eenzaamheid tegen te gaan:

1. Bel meer en langer

Is oma gewend aan wekelijks bezoek dat vanwege corona niet meer komt? Spreek dan af om in plaats daarvan regelmatig te bellen. Maak daar samen afspraken over. Dat kan bijvoorbeeld met een schema: spreek af wie wanneer belt.

2. Schrijf kaarten en brieven

Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken thuis. Investeer die gewonnen tijd door een brief of kaart te schrijven. Dat kun je doen met je eigen ansichtkaarten en enveloppen. Of maak gebruik van de Koksijdekaart, gratis te verkrijgen via onze gemeentediensten.

3. Speel samen online spelletjes

Van veel populaire spellen zijn ook digitale varianten gemaakt die je online met of tegen elkaar speelt. Scrabble of schaken zijn perfecte voorbeelden om een eenzame dag te doorbreken.

4. Meldpunt tegen eenzaamheid

Lokaal Bestuur Koksijde roept je op om aandacht te hebben voor kwetsbaren en ouderen in je onmiddellijke omgeving. Ken je iemand die hulp nodig heeft, het risico loopt om geïsoleerd te raken en mogelijk essentiële informatie mist? Ga langs of telefoneer regelmatig. Bied zelf hulp aan of neem contact op met de diensten van het Sociaal Huis.