De Seniorenadviesraad houdt het graag veilig en daarom organiseren ze momenteel geen lezingen of activiteiten. Wil je graag iets bijleren of heb je nood aan beweging? De SAR organiseert wekelijks enkele kleinschalige activiteiten, coronaproof en met een beperkt aantal personen.

Je bent nooit te oud om bij te leren

Lessen Android en iPhone

Krijg je door het coronavirus minder bezoek? En dat terwijl je daar eigenlijk altijd naar uitkijkt? Misschien voel je je daardoor eenzamer en wat geïsoleerd? Dat geldt zeker als je (nog) niet met de digitale middelen uit de voeten kan. Daarom organiseert de SAR lessen smartphone en iPhone voor senioren: Alles voor in je kot. In deze cursus leer je werken met je smartphone/tablet. Breng dus je eigen toestel mee.

Wat leer je?

  • basisvaardigheden tablet
  • apps installeren en gebruiken
  • foto's en video's maken
  • informatie zoeken op internet
  • e-mails versturen en ontvangen
  • veilig met je tablet werken
  • skypen of telefoneren via internet

Lessen Nederlands voor anderstalige senioren

Beginnerscursus

Ken je iemand die weinig of geen Nederlands spreekt? En wil hij of zij dat graag leren? De spreekateliers zijn de geknipte hiervoor en dat terwijl je nieuwe mensen ontmoet.

Er wordt gesproken over het dagelijkse leven. Iedereen heeft de vrijheid om een idee voor te stellen. Via taalspelletjes kweek je de moed om te durven spreken. En je mag fouten maken. Elkaar leren kennen en de taal oefenen, dat is wat telt.

Lessen Tai chi voor senioren

Tai chi is effectief als valpreventie, bevordert de energiedoorstroming, zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en werkt rustgevend voor lichaam en geest. Een manier van bewegen waardoor je volledig tot jezelf komt. Kortom: een veilige manier om de coronaperiode te trotseren.

Tai chi bevordert de energiedoorstroming

Heb je vragen of wil je iets laten weten?

Info: