Storm Odette zorgde ervoor dat het officiële openingsmoment van het hockeyterrein werd weggeblazen. Goed nieuws voor de spelers en sympathisanten: het hockeyveld is wel al bespeelbaar voor de competitiewedstrijden en trainingen van Hockeyclub Koksijde.

Storm Odette zorgde ervoor dat het officiële openingsmoment van het hockeyterrein werd weggeblazen. Goed – en uiteraard het meest belangrijke – nieuws voor de spelers en sympathisanten: het hockeyveld is wel al bespeelbaar voor de competitiewedstrijden en trainingen van Hockeyclub Koksijde.

Technische fiche

Het veld is een kunststoftapijt, type waterveld, met professioneel beregeningssysteem, LED-verlichting, extra belijning voor jeugdcompetitie en het voldoet aan de strengste normen van de Internationale Hockey Federatie. De gemeente Koksijde investeerde in totaal 2,2 miljoen euro in het project. Daarvan subsidieerde de Vlaamse overheid 300.000 euro.

Het aanpalende clubhuis zal beschikken over vier groepskleedkamers met douches, twee kleedkamers voor scheidsrechters, een publiek sanitair en een bar. Dit clubhuis is nog in aanbouw en wordt in gebruik genomen in 2021.

Finse looppiste uitgebreid

Rondom het hockeyveld is ook een uitbreiding aangelegd van de bestaande Finse looppiste: je kan nu ruim 550 meter extra joggen op houthaksel, een ideale zachte loopondergrond om blessurevrij te blijven. In totaal is deze piste op Sportpark Hazebeek nu 1,35 kilometer lang.