Heb je er altijd van gedroomd om je eigen stripfiguurtjes te tekenen? En zit je in het 4e, 5e of 6e leerjaar? Schrijf je dan vliegensvlug in voor de workshop Stripfiguren tekenen.

Meer lezen

Ontdek de collectie voorleesboeken in de bibliotheek (vanaf 8 november). Tijdens de Voorleesweek (20-28 november) zet de bibliotheek voorlezen extra in de kijker.

Meer lezen

De Westhoek Academie Koksijde komt samen met jullie een heus pietendorp maken in de bibliotheek. We maakten alvast enkele kamers, maar er zijn veel te weinig kamers voor de zwarte pieten!

Meer lezen

Sinterklaas heeft een probleem. Hij is zijn pieten kwijt! Ze hebben zich verstopt rond de Viertoren-bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Daarom heeft hij hulppieten zoals jullie nodig om mee te helpen zoeken.

Meer lezen

Ruimtevaart is hot. China landt op de achterkant van de maan. SpaceX bouwt herbruikbare raketten. En revolutionaire satellieten worden gebouwd in België. Wat zijn de trends op het vlak van ruimtevaart? Waar liggen kansen of schuilen bedreigingen? Stijn Ilsen neemt je mee en kruidt zijn betoog met anekdotes en humor.

Meer lezen

Professor Sabine Verhulst neemt je mee op een onnavolgbare reis door de verbeelding. De focus ligt op structuur, wereldbeeld, taal, thema’s, personages, symboliek en actualiteit. Met de Commedia biedt Dante niet alleen een totaalperspectief op de kennis van zijn tijd, maar ontvouwt hij ook een duizelingwekkende verbeelding.

Meer lezen

Als je deze uitspraak hoort tijdens een uitzending van een wielerwedstrijd, weet je meteen over wie het gaat: Renaat Schotte. Dé wielerman, zo noemt hij zichzelf ook op Twitter, die de koers beleeft op een paar meter afstand van de coureurs. Een beleving die jij ook vanop de eerste rij meemaakt. Hoeveel keer heeft Michel Wuyts al gezegd dat hij overgaat naar Renaat?

Meer lezen

Volg dan één van de rondleidingen. Elke eerste maandag van de maand leidt een medewerker je rond in onze boekenkathedraal. Je krijgt uitleg over de verschillende materialen, waar je die vindt en hoe je iets opzoekt in de catalogus.

Meer lezen