Ontdek de collectie voorleesboeken in de bibliotheek (vanaf 8 november). Tijdens de Voorleesweek (20-28 november) zet de bibliotheek voorlezen extra in de kijker.

We roepen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen, want dat maakt écht een verschil. Ook de bib stimuleert iedereen om voor te lezen. Onderzoek wijst uit dat er steeds minder wordt voorgelezen van zodra kinderen zelf kunnen lezen. Maar vergeet niet: de belangrijkste reden om voor te lezen is...  een fijn moment doorbrengen met je kind(eren) én omdat ze het ook leuk vinden.

De week start met een voorleesmoment voor lagereschoolkinderen. Geniet mee op zaterdag 20 november van 9.30 tot 10.30 uur in de bibliotheek. Voorlezen. Eén kwartier, elk kind, elke dag. Het maakt een enorm verschil.

Hoe lees je best voor aan jonge kinderen?

Welke boeken zijn geschikt? Hoe betrek je kinderen bij het verhaal? En hoe lees je expressief voor? Je ontdekt het allemaal in deze workshop. Ideaal voor (groot)ouders, onthaalouders en leerkrachten. Inge Umans neemt je op dinsdag 23 november mee op ontdekkingsreis en laat je kennis maken met alle aspecten van het voorlezen. Schrijf je in via koksijde.bibliotheek.be. De workshop is gratis.