Sol Degrieck en Arthur Van den Brande zijn niet de enige jonge sportievelingen die hoge ogen gooien.

Vic Igodt

Pas sinds eind september is Vic Igodt 11, maar hij slaagde er eerder al in om de Vlaamse titel te pakken bij de -12-jarigen. De bekroning van een geslaagd tennisseizoen. Vic koos er dit seizoen voor om zich wekelijks te meten tegen jongens in de U13.1-reeks. Sommigen waren dus meer dan twee jaar ouder, het was een enorme uitdaging die hij goed heeft doorstaan. Tijdens het Vlaams kampioenschap (in Wommelgem) versloeg hij eerst Mats Putteman in 2 sets (kwartfinale). De halve finale was tegen thuisspeler Sebastian Pauwels. Hij werd luidkeels aangemoedigd door zijn supporters. De eerste set was een thriller, nipt verloren door Vic in de tiebreak. Gelukkig bleef Vic kalm en won hij de twee daaropvolgende sets. In de eindstrijd won Vic (ondanks de hitte) na anderhalf uur spelen.

Daarna vond, als afsluiter van het tennisseizoen, het  Belgisch kampioenschap plaats in Sprimont. Als uitgesproken favoriet trok hij zich weinig aan van de omstandigheden en hij ging naar het toernooi met dezelfde ingesteldheid als de eerdere wedstrijden. De kwartfinale werd vlot gewonnen en in de halve finale was de tegenstander een oude bekende: Sebastian Pauwels. Na een mooie partij trok Victor opnieuw het laken naar zich toe. De opponent in de finale was Thomas Debussche. Nadat beide tennistalenten elk een set pakten, won Victor de beslissende set zonder een game weg te geven. Klasse!

Kamiel Deraeve

Net als Sol en Arthur golfsurft de 9-jarige Kamiel in Windekind. Daarnaast is Kamiel een fervent skater. De wedstrijden golfsurf beginnen met een categorie under 14. Voor het skaten start het met under 13. Gezien zijn piepjonge leeftijd moet hij het dus steeds opnemen tegen kinderen die veel ouder zijn dan hem. Een bijkomende handicap is dat België geen ideaal land is om te trainen voor golfsurfen, bij gebrek aan goeie golven. Kamiel neemt het op Europese events op tegen jongens die een stuk ouder zijn en meer kunnen trainen, in betere omstandigheden.

Zo behaalde hij

• BK surf 2021 : geplaatst voor finaleweek in november (de voorrondes is hij schitterend doorgekomen)
  • BK skate 2021 U13: 8e plaats (zijn eerste skatewedstrijd)

Eline Debecker

De 15-jarige Eline Debecker woont in de Mereldreef (in Oostduinkerke). Op 14 augustus werd ze Belgisch kampioene triatlon bij de jeugd B (leeftijdscategorie 14-15 jaar). De wedstrijd vond plaats in Wuustwezel en bestond uit 500 meter zwemmen, 10 km fietsen en 3 km lopen. Er waren 23 deelnemers. Eline heeft ondertussen ook het topsportstatuut (F-statuut) op zak, ze traint met de nationale triatlonploeg. Ook haar broer, Thibaut, doet het uitstekend. Hij werd knap zevende (op 42 deelnemers) in dezelfde leeftijdscategorie (heren).

overzicht

• Vic Igodt (tennis): West-Vlaams, Vlaams en Belgisch kampioen
  • Kamiel Deraeve (surf): finalist Protest BKSurf (U14) in Vieux-Boucau (Frankrijk)
  • Rendel Vermeulen (atletiek): Belgisch kampioen (junioren) op de 200 meter
  • Yoran Deschepper (atletiek): Belgisch kampioen (beloften) op de 100 en 200 meter
  • Eline Debecker (triatlon): Belgisch kampioen bij de jeugd B (categorie 14-15 jaar)
  • Sterre Provost (atletiek): Belgisch kampioen op de 400 meter (cadetten)