Wave Health Club opende de deuren in 2011. De Wave is veel meer dan alleen een fitnesscentrum.

Je kan er terecht voor individuele training, groepslessen, personal training, squash en yoga. Er is ook een groepspraktijk met een medische staf. Het Wave-team wil mensen laten bewegen, elk op zijn of haar niveau en dat op een gezonde en sociale manier. De twintig medewerkers gaan een feestjaar tegemoet. Veel succes.

Een interview met zaakvoerder Johan Vanhoutte

Tij-dingen: Leg eens uit wat het concept van The Wave is.
Johan Vanhoutte:
"Wave, Health en Fitness opende de deuren in 2011. Het was altijd de bedoeling om een totaalconcept neer te zetten. De Wave is veel meer dan enkel een fitnesscentrum. Bij ons kun je terecht voor individuele training, groepslessen, personal training, squash en yoga. Er is voor elk wat wils. Er is ook een groepspraktijk met een bekwame medische staf: een doctor in de sportgeneeskunde, een chiropractor en een podoloog. Wat ons concept compleet maakt, zijn de ruime kleedkamers (met sauna), het massagesalon en de bar met prachtig terras, waar ook niet-leden welkom zijn. The Wave wil mensen laten bewegen, elk op zijn of haar niveau en dat op een gezonde en sociale manier."

T-d: Met hoeveel mensen werken jullie in The Wave?
Johan:
"Het Wave-team telt een twintigtal medewerkers: een aantal vaste balie- en fitnessmedewerkers, maar uiteraard zijn er ook heel wat instructeurs bij ons aan de slag. Wij bieden wekelijks dertig uren groepslessen aan. Wij investeren ook in eigen poetspersoneel, want hygiëne vinden wij zeer belangrijk."

T-d: Waarin onderscheidt Wave zich van andere fitnesscentra?
Johan:
"Wave onderscheidt zich alleen al door de ligging. We kijken uit op Koksijde Golf Ter Hille en we zorgden voor sportterrassen waardoor wij al onze activiteiten en klassen in een vingerknip switchen van binnen naar buiten, mét zicht op de Golf. Tijdens de coronacrisis was dat natuurlijk een enorm voordeel. Verder proberen wij ons elke dag te onderscheiden door goeie kwaliteit te bieden, ons aanbod af te stemmen op onze leden, ervoor te zorgen dat alles er elke dag netjes en proper bij ligt. Bij ons is niemand een nummer, wij kennen al onze leden en dat resulteert in een persoonlijke aanpak."

Het was altijd de bedoeling om een totaalconcept neer te zetten

Johan Vanhoutte, zaakvoerder van Wave Health Club
Wave Health Club
Wave Health Club
Wave Health Club

T-d: Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?
Johan:
"We zijn onnoemelijk trots op ons tienjarig bestaan. Wij vieren dit het hele jaar door met acties die mensen de mogelijkheid geven om onze club te leren kennen. Wij investeren elke dag in Wave en onze leden en blijven op die manier werken aan de toekomst. Nog niet zo heel lang staat in onze zaal het Biocircuit van Technogym, een reeks cardio- en krachttoestellen, opgesteld onder de vorm van een circuittraining. Zeer efficiënt en toegankelijk voor zowel de atleet als de recreatieve sporter en zelfs voor wie sinds lang opnieuw begint met bewegen.

T-d: Hebben jullie nog een droom?
Johan:
"Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen. Het zou mooi zijn als nóg meer mensen de weg vinden naar onze club om aan hun gezondheid te werken. Sommige leden vertelden ons dat ze eerst niet goed durfden binnenstappen in onze club, maar nadien waren ze lovend over onze aanpak, gastvrijheid en natuurlijk over de club zelf. Nu komen die mensen regelmatig sporten, nemen ze een sauna of drinken ze een koffie op het terras. Ze genieten van Wave en begrijpen niet langer hun eerdere schroom... Laat ons zeggen dat we dromen om nóg meer mensen, nóg meer Koksijdenaars en tweedeverblijvers over die streep te trekken."