De eerste paddenstoelen steken hun kop boven de grond. Het moment om dieper in te gaan op deze bijzondere organismen. Lees er alles over in de rubriek milieu. Deze maand geeft Tij-dingen je ook heel wat leestips.

Tij-dingen: In oktober staat Koksijde als handelscentrum in de kijker?
Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Dat klopt. Op 2 en 3 oktober vindt het evenement NINA & the city plaats waardoor onze handelszaken in the picture staan. We werken daarvoor ook samen met het Joe-netwerk, de bekende radiozender. Koksijde krijgt dus aandacht op de radio. Mooi meegenomen. Het doet me ook plezier dat de Zeelaan een revival kent. Meer faciliteiten bieden aan de horeca door bv. soepeler te zijn in het gebruik van terrassen werpt zijn vruchten af. En we mogen trouwens terugblikken op een bruisend seizoen. Een aantal hoteliers vertelden me dat ze het beste seizoen in twintig jaar achter de rug hebben. Dat stemt me hoopvol."

Burgemeester Vanden Bussche

Koksijde is een paradijs op aarde. Koksijdenaars die uitwijken naar andere oorden keren altijd graag terug.

T-d: Een bewijs dat vakantiegangers Koksijde herontdekken?
Burgemeester:
"Dat denk ik wel. Vakantie in eigen land zit sowieso in de lift en vakantiegangers blijven trouw aan onze gemeente. Koksijde is een paradijs op aarde. Koksijdenaars die uitwijken naar andere oorden keren altijd graag terug. Dat bewijst Odette Vandamme die in 2016 op 85-jarige leeftijd terugkeerde naar haar roots. Wist je dat de brandweerkazerne in Koksijde-Dorp naar haar vader is vernoemd? Dit jaar vierde Odette haar negentigste verjaardag in café De Welkom. En ook Joeri Christiaen, genomineerd voor een Emmy-award, keert graag terug naar zijn geboorteplek. In deze editie van Tij-dingen lees je hun verhaal."

T-d: Ook op sportief vlak blijft Koksijde scoren?
Burgemeester:
"Het voetbal leeft terug, zowel bij de eerste ploeg als de jeugdwerking. En onlangs hebben we het hockeycomplex ingehuldigd. Dus sportief draaien we volle bak. In onze gemeente hebben we heel wat sportieve talenten. Op 25 oktober huldigen we Sol Degrieck en Arthur Van Den Brande. Twee surftalenten. De professionele werking van onze surfclubs en de uitgebreide surfzone (insteekzones voor watersporten, red.) werpen hun vruchten af."

T-d: Koksijde blijft zijn reputatie als bloemengemeente alle eer aan doen?
Burgemeester:
"In september organiseerden we Koket Koksijde en dat was opnieuw een voltreffer. We hebben een lange traditie als bloemengemeente en dat willen we zo houden."