Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder of een leerkracht. Iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt.

Vergeet niet: iedereen zit wel eens minder goed in zijn of haar vel en dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Iemand die je vertrouwt, iemand op wie je kan bouwen. Ook jij kan een Warme William zijn.

Warme William is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op de versterking van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren tot 24 jaar.

Eén jongere op twee voelde zich de voorbije twee weken niet goed in zijn of haar vel. Het is soms heel moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt. Daar wil Warme William iets aan doen. Onderzoek toont aan dat praten helpt om je beter te voelen. Dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Iemand die je dat gevoel geeft, is een Warme William. Jouw Warme William luistert écht naar je.

Ben jij ook een Warme William?

  • Vraag hoe het echt gaat aan iemand
  • Laat je vriend of vriendin uitspreken
  • Zeg dat je er bent
  • Vraag eens wat je kan doen om te helpen
  • Lees alle tips op www.warmewilliam.be/tips

Wandel mee met Warme William

Van 2 mei tot 2 oktober ga je op stap met de leukste beer van het land. Onderweg krijg je opdrachten en tips. Na elke opdracht ontvang je een letter om een woord te vormen. Vind jij het woord dat Warme William zoekt? Lever jouw formulier in bij de jeugddienst, Toerisme of de bibliotheek én ontvang een leuke prijs! Je start aan de Warme William-bank aan het annexgebouw (Zeelaan 48) in Koksijde-Dorp.