Kinderen starten vanaf de basisschool in de domeinen muziek, woordkunst drama en dans. Ze bespelen hun favoriete instrument en beleven een eerste ervaring op het podium, als acteur of verteller. Daarna volgt de begeleiding tot zelfstandige en actieve kunstbeoefenaars. Volwassenen volgen een vooropleiding of krijgen een eigen lessentraject.

Muziek

Wil je zelf een instrument leren bespelen? Droom je ervan om op een groot podium te schitteren? Of om samen met vrienden in een groot koor of orkest te zingen of te spelen? StAPwest biedt een brede waaier aan opleidingen en instrumenten aan en er zijn aparte cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Voor kinderen van 6 en 7 jaar

Dan ga je naar de lessen Podiumkriebels. Spelenderwijs leer je gedichten, liedjes, toneelspelen, ritmisch bewegen en spelen op kleine slaginstrumentjes. Hou je ook van boetseren, schilderen en tekenen? Dan zijn er de gloednieuwe lessen Kunstkriebels in samenwerking met de Westhoek Academie Koksijde.
Vanaf volgend schooljaar kan je als zesjarige starten met cellolessen!

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Vanaf het eerste jaar leer je het instrument van jouw dromen te bespelen. Zo leer je de belangrijkste basistechnieken, volledig aangepast aan je persoonlijke mogelijkheden en interesse. Daarnaast leer je in het vak muziekatelier muziek lezen en schrijven. En je ontwikkelt je gehoor, maakt samen muziek en leert er muzikale tekens en woorden kennen.

Voor (jong)volwassenen vanaf 15 jaar

Ben je 15 jaar of ouder en is muziek spelen nieuw voor jou? Dan kan je terecht in de tweede graad voor (jong)volwassenen. Al vanaf het eerste jaar leer je het instrument van jouw keuze bespelen. Je leert de belangrijkste basistechnieken en je bouwt een interessant repertoire op, volledig aangepast aan jouw persoonlijke mogelijkheden. Ten slotte leer je in het vak muziekatelier muziek lezen en schrijven, je maakt samen muziek en je maakt kennis met heel wat muzikale begrippen.

 

Instrumenten

Bij StAPwest leer je deze instrumenten bespelen:

  • Snaarinstrumenten: viool, altviool, cello, contrabas, gitaar, elektrische gitaar
  • Toetsinstrumenten: piano, orgel, klavecimbel
  • Houten blaasinstrumenten: dwarsfluit, altfluit, piccolo, klarinet, saxofoon*, hobo, fagot
  • Koperen blaasinstrumenten: trompet*, bugel, trombone, euphonium, tuba
  • Slagwerk: drum*, vibrafoon, marimba, pauken
  • Zang

*saxofoon, trompet en drum zijn nieuw in het aanbod

Nieuw in het aanbod

De optie jazz-pop-rock krijgt met trompet, sax en drum een mooie uitbreiding. Je kan ook terecht bij StAPwest voor piano, elektrische gitaar en lessen band/combo.
Zesjarigen starten meteen met cellolessen. Door het gebruik van de Suzuki-methode zijn deze lessen volledig aangepast aan de jonge leeftijd van de kinderen. Andere instrumenten kun je vanaf 8 jaar volgen.

Praktisch

StAPwest heeft vestigingen in Veurne, Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Alveringem, Stavele en De Panne. Inschrijven (t.e.m. 30 september): www.stapwest.be
Contact: stapwest@koksijde.be – 058 53 33 80 – Helvetiastraat 47/2

Dans

StAPwest staat voor een hoogstaande opleiding waarbij dansplezier centraal staat. Voor de kleinsten zijn er initiaties, jongeren en volwassenen hebben de keuze tussen klassieke (ballet) en hedendaagse dans.
Door te streven naar een voortdurende groei werk je aan het doorzettings- en ontwikkelingsvermogen. Deeltijds Kunstonderwijs Dans is niet alleen technisch leerrijk, maar vormt je persoonlijkheid door beleving, samenwerking en respect. De dansleerkrachten bieden een artistiek-technische vorming aan waardoor doorstroming naar een professionele dansopleiding mogelijk is.

Voor kleuters van 5 jaar

Is je kleuter 5 jaar oud en veel in beweging of aan het dansen? Er is de nieuwe lessenreeks kleuterdans. De lessen vinden plaats op woensdag (13 uur) in Koksijde.

Voor kinderen van 6 en 7 jaar

Deze creatieve danslessen focussen op kracht, coördinatie, lenigheid, ruimtegevoel en muzikaliteit. Op een speelse manier leer je de basisposities van de klassieke dans. Stimuleer daarbij je dansbeleving en -plezier.

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud? Je volgt twee keer per week één uur danslab. Niet alleen krijg je de basis van het klassieke ballet aangereikt, ook creatieve ontwikkeling is belangrijk. Op basis van een thema, van muziek of van een emotie leer je een choreografie aan.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar

Er is een aparte cursus voor beginnende volwassenen. Deze lessen vinden plaats op donderdag (19.30-21.30 uur) in Koksijde.