Botsauto's, eendjes vissen en het schietkraam. Klassiekers die nog altijd een glimlach op je gezicht toveren en dat van je (klein)kinderen. Van zaterdag 9 september 2023 tot donderdag 14 september is het terug tijd voor de kermis in Oostduinkerke.

  • Op zaterdag 9 september om 18 uur wordt de kermis van Oostduinkerke officieel geopend.
  • Kermiskoers wielertoeristen op maandag 11 september, 18–21 uur – sportpark Hazebeek
  • Kermisspelletjes op woensdag 13 september (16 uur)
  • De kermis staat dit jaar (volledig) op de parking aan de Hazebeekstraat.

Vergeet niet om de kermisweek in je agenda te omcirkelen.

wist je dat…

...het woord kermis een verbastering is van kerk en mis? In de middeleeuwen werden jaarmarkten met attracties gehouden op de inwijdingsdag van een kerk, de jaarlijkse dag waarop de oprichting van die kerk werd gevierd.

Vaak vonden er optredens plaats van toneelspelers en zang- en muziekgroepen. Bovendien bracht de kermis handel met zich mee, waardoor mensen er van alles konden kopen.

Volksdansgroep Oud-IJslandvaarders bestaat 70 jaar

In 1950 stapten familie en vrienden van de Oud-IJslandvaarders mee in de allereerste Garnaalstoet in de typische visserskledij. De groep prijkte voor het eerst op de affiche van de stoet in 1953, toen stichtten visser Henri Henri Becq Legein en zijn vrouw Maria Delanghe officieel de vereniging. In 1965 werd er voor het eerst gedanst.

In 2013 sloten De Juttertjes mee aan en verzekeren zo de toekomst van dit culturele erfgoed. Op 23 september worden beide dansgroepen gehuldigd in het gemeentehuis.

Ook kermis in Groendyk met uitgebreid feestprogramma

Café In de Zoete Inval bestaat 100 jaar en dat werd gevierd. Officiële opening was op 3 september om 17.30 uur met de optocht van de reuzen, de harmonie, de Juttertjes en de Oud-IJslandvaarders. Bovendien vieren de Oud-IJslandvaarders dit jaar hun 70-jarig bestaan en blazen De Juttertjes 10 kaarsen uit, een extra reden om deze dansgroepen te bewonderen.

  • Garnalen koken om 10.30 uur (In de Zoete Inval): de paardenvissers gaan om 9.30 uur in zee
  • Wedstrijd de Kak van Max om 16.30 uur: een traditie keert terug (schijt je rijk met een paard)
  • Verder ook nog: gratis gebakken vis, springkasteel, dj Piet en een optreden

Meer weten?

Toerisme Koksijde
058 51 29 10