Voor de eerste keer prijkt Willem Hiele in de Michelingids. De 39-jarige Koksijdenaar is al jarenlang een vaste waarde in Gault&Millau, begin dit jaar volgde de ultieme bekroning. De uitbaters zijn dankbaar. “Het is dankzij de steun van de klanten, collega’s en ons topteam dat we hier nu staan”, zo laat topchef Willem Hiele weten aan de redactie van Tij-dingen.

Een kort gesprek. 

Meer lezen

In Carcasse werkt Hendrik Dierendonck net zoals in zijn beenhouwerij: niets van het product gaat verloren. “We verkopen niet zomaar vlees. Het is vlees met een verhaal dat we delen met onze gasten.” Alles draait om ambacht, terroir en passie. Hendrik denkt bij zijn derde opeenvolgende ster ook aan zijn collega’s en hoopt net als iedereen dat we snel terug kunnen samenkomen.

Tij-dingen zocht hem (virtueel) op.

Meer lezen

Een warme zomerdag is een ideaal moment om je met een boek in de zon te nestelen. Tij-dingen sprak met Ines Enbrie die eind vorig jaar haar debuutroman uitbracht. Ines is tweedeverblijver in onze gemeente en bracht de roman De eerste sneeuw uit.

Een verhaal vol passie.

Meer lezen

Windekind is al ruim dertig jaar een begrip in de surfwereld.

Tij-dingen sprak met Sven Fransen, manager en coördinator jeugdsport van deze surfclub. 

Meer lezen

Volgens sportief manager Kim Casteleyn staat de Sand Yacht Club van Oostduinkerke (SYCOD) voor gezelligheid. De redactie trok dit na ter plaatse en kan alleen maar bevestigen.

Een gesprek. 

Meer lezen

Koksijde Yaching Club (KYC) ligt op de grens met De Panne en staat bekend als een smeltkroes van nationaliteiten. Je favoriete infomagazine ging kijken en zag dat het goed was.

Beachmaster Christ'l Smet neemt het woord. 

Meer lezen

Tij-dingen ging langs bij surfschool.be-manager Sofie Dobbelaere.  De school ligt niet op het strand, een groot verschil met de drie andere surfclubs in onze gemeente.

"We zorgen al 21 jaar lang voor unieke ervaringen."  

Meer lezen