Koksijde Golf ter Hille staat aan de vooravond van de 2e fase van het golfproject. 9 extra holes die de harten van alle golfers sneller doen slaan. Het jouwe ook waarschijnlijk. Dit ambitieuze plan doet sport en natuur perfect samensmelten.

Vooruitstrevend golfontwerp

Jeremy Pern ontwierp de golfbaan en die is niet alleen uitdagend, maar ook afgestemd op de natuur. Zoals we dat van Koksijde Golf ter Hille gewoon zijn. Het 27 hectare grote terrein wordt gekenmerkt door noordelijke en zuidelijke secties, elk met hun eigen karakter. Holes 1 tot 5 liggen in het noorden en holes 6 tot 9 in het zuiden. De hoofdtoegang van de baan ligt bij de S-bocht in de Hof ter Hillestraat, ter hoogte van de parking.

Watermanagement

Waterbeheer staat centraal in dit ontwerp. Een ingenieus systeem buffert 30.000 m³ water. Om je een idee te geven: dat is 30 miljoen liter of ongeveer de inhoud van 12 olympische zwembaden. Daardoor blijft de baan niet alleen tijdens droge periodes bespeelbaar, maar biedt het ook een thuis voor lokale flora en fauna.

Ontwerptekening van architect Jeremy Pern

Duurzame ontwikkeling

Het project streeft naar ecologische duurzaamheid. De aanleg van wetlands, de introductie van waterbesparende grassoorten en de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen langs de baan zijn een paar voorbeelden van hoe Koksijde Golf ter Hille het milieu op de 1e plaats zet.

Dit project is niet alleen een overwinning voor golfers, maar ook een trots moment voor alle inwoners van Koksijde. De focus op duurzaamheid en milieubewustzijn toont dat Koksijde een pionier is in het balanceren van recreatie en verantwoord landgebruik.

Timing

De goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) en de omgevingsvergunningsaanvraag (OVA) is voorzien voor juli van dit jaar. Tegen het einde van dit jaar zou de vergunning dan op de ontwerptafel moeten liggen.

Deze uitbreiding zet Koksijde op de kaart als een must-visit voor golfers en natuurliefhebbers.

Voor de technici: geotechnisch onderzoek

Dat onderzoek bracht de ondergrond van het 27 hectare grote terrein in kaart. Met lagen variërend van teelaarde tot klei en veen, wordt die tot een diepte van 8 meter uitgegraven. Achteraf wordt dit materiaal als verschralingsmiddel in de bovenlaag van de fairways verwerkt. En dat verbetert de bespeelbaarheid bij nat weer. De regen zal geen spelbreker zijn.