Het is belangrijk om bij (te) warm weer je lichaam koel te houden. Extreme temperaturen brengen risico’s met zich mee. Ben je ouder dan 65? Wees dan extra aandachtig. Hier vind je enkele tips om jezelf koel te houden in Koksijde.

Gezondheidsproblemen door hitte

Wanneer het voor een langere periode warm blijft, kun je last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Ook bestaat de kans op oververhitting en uitdroging. De belangrijkste tip is: drink voldoende.

Niet alleen veel drinken is belangrijk

Naast voldoende drinken is ook kledij belangrijk. Draag bij warm weer een hoofddeksel en losse kledij. Zorg dat je kledij lichte kleuren heeft en doe zoveel mogelijk een zonnebril aan. Bescherm ook je huid en smeer je goed in.

Vermijd grote inspanningen. Kan het toch niet wachten? Doe ze dan ’s ochtends of ’s avonds wanneer het minder warm is. Het is belangrijk te rusten en afkoeling te zoeken.

Ook je huis kan je afkoelen

Een eerste belangrijke tip is om zonnewering te voorzien. Een rolluik houdt al heel wat warmte buiten. Wanneer het buiten wat koeler is, zoals 's avonds, zet je de ramen open. Verlucht je slaapkamer goed en zorg voor luchtig beddengoed. Je creëert ook extra schaduw door meer groen te planten of luifels te installeren.

Vermijd grote inspanningen

Wil je toch naar buiten?

Tij-dingen geeft enkele tips hoe je een warme zomerdag overleeft in Koksijde:

  • Zoek verkoeling met een wandeling langs de waterlijn: de grootste troef is natuurlijk de zee, hier vind je dan ook verfrissing. Ga met je voeten in het water en geniet van de zeebries.
  • Of neem een duik in het openluchtzwembad in Oostduinkerke. Trek een paar baantjes of dompel je onder in het water. Het is nog open tot begin september.
  • Hou je niet van wandelen? Neem je fiets en rij langs onze prachtige dijken. Of steun de plaatselijke horeca en drink een heerlijk drankje op één van de vele terrassen, schaduw vind je onder de parasols.