We pakken uit met een wel erg smakelijke wedstrijd en geven één jaar lang gratis garnaalkroketten weg. Slechts twee wedstrijdvragen bepalen wie met de prijs aan de haal gaat. 

Twaalf maanden smullen van het lekkerste Noordzeegerecht was nog nooit zo makkelijk.

Wanneer wordt de 71e editie van de Garnaalfeesten georganiseerd? En hoeveel gram garnalen zet de winnaar van het Belgisch Kampioenschap garnaalpellen op zondag 26 juni op z’n teller? Twee juiste antwoorden kunnen je zomaar een jaar lang gratis Koksijdse garnaalkroketten opleveren.

Denk je de oplossing te kennen? Of waag je graag een gokje? Enthousiastelingen nemen deel tussen 18 mei en 24 juni. Ze zenden hun antwoorden in via het online formulier. Op 1 juli 2022 weten we wie de gelukkige winnaar is.

Bakermat van de grijze garnaal

Dat Koksijde-Oostduinkerke deze wedstrijd in het leven roept, is niet toevallig. De badplaats is zowat de bakermat van de grijze garnaal. Het is namelijk de enige plek ter wereld waar garnaalvissers te paard nog op garnalen jagen. De garnaalvissers behoren dan ook tot het Unesco Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. En ze sieren de foto’s van heel wat toeristen.