Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand bracht de redactie van Tij-dingen een bezoek aan Au Printemps

Lingerie

Annick Vandenbroucke: “Onze winkel biedt een ruim aanbod aan lingerie in een groot matenbereik voor haar. En verder ondergoed, nachtmode, badmode en kousen voor het hele gezin. We zorgen voor het nodige advies. Lingerie verkopen is meer dan een vak, het is een passie. Het is een kwestie van vertrouwen, want mensen geven zich bijna letterlijk bloot. Daarom hebben we een ruim assortiment: zowel qua maten als prijsklasse. De winkel is ons derde kindje. Begin 2016 vernieuwden we het interieur volledig: ik heb het zelf getekend en mijn man heeft het uitgevoerd. Het is een familiezaak, ik vertegenwoordig de derde generatie. Dit jaar is een jubileumjaar: de winkel bestaat 90 jaar en ikzelf baat Au Printemps al 25 jaar uit. Eerder was ik laborante in Melle, maar ik heb me de carrièreswitch nooit beklaagd. Om dit jubileumjaar te vieren, doen we elke maand iets speciaal.”

 Ik besef dat andere sectoren zwaarder getroffen zijn. Al bij al mag ik niet klagen.

Tij-dingen: Wat betekent de term zelfstandige voor jou?
Annick Vandenbroucke:
“Zelfstandige zijn, dat gaat verder dan de werkuren. Je bent bezig met papierwerk en de collecties.  Onze winkel is ook elke dagen open. De job graag doen, is een must. Maar ook je gezin moet erachter staan. Als handelaar heb je bepaalde vrijheden, zo kon ik vroeger de kinderen vroeger rustig afzetten aan de schoolpoort. Er zijn ook beperkingen.”

T-d: De coronacrisis betekende een zware aardbeving voor alle handelaars. Wat heeft u geleerd in de loop van het afgelopen jaar?
Annick: “Dat je er moet blijven in geloven en dat je de moed niet mag laten zakken. Ik besef dat andere sectoren zwaarder getroffen zijn. Al bij al mag ik niet klagen. Door het thuiswerken was de loungekledij populair.”

T-d: Zou je nog een andere (handels)zaak of een nieuw concept willen uitproberen?
Annick:
“In de huidige omstandigheden zou ik geen nieuwe zaak meer beginnen. Een bestaande zaak overnemen, zoals ik 25 jaar terug deed, is minder risicovol. Vandaag ben ik vooral tevreden met wat ik heb.”

T-d: Vertel eens een fijne anekdote voor de lezers van Tij-dingen. 
Annick:
“Ooit bedankt een klant me met tranen in de ogen, omdat ze zo blij was dat ze eindelijk een BH had gevonden in haar maat. Voor zo’n momenten doe je het.”

T-d: Wat is je band met de gemeente Koksijde?
Annick:
“Mijn man is een geboren en getogen Koksijdenaar en door hem ben ik hier aangespoeld. Maar sinds dag één voel ik me hier thuis. En nu, 27 jaar later, is daar nog niets aan veranderd.”

T-d: Heb je ten slotte nog boodschap voor onze inwoners?
Annick:
“Geniet van het wonen aan de kust en alle faciliteiten! Toen ik in Loppem woonde, konden we niet snel genoeg naar zee trekken. En nu ik hier woon, betrap ik mezelf erop dat ik het niet genoeg apprecieer of geniet.”

Annick Vandenbroucke in haar lingeriewinkel