Imperior de Percusion zag het levenslicht in 1996. Letterlijk betekent deze naam heersers van het slagwerk: zuiders en toch krachtig, zoals de muziek. De voorbije kwarteeuw drukten een tiental slagwerkers hun stempel op deze unieke groep. Vandaag bestaat Imperior uit drie leden: Jurrie Delporte, Peter Paelinck en Aäron Louwyck.

Een gesprek.

Meer lezen

Een gezellig telefoongesprek met Greet Verhaeghe leerde ons meer over Vrouwenstemmen.

Greet is al veertien jaar actief in de vereniging en neemt al sinds 2016 de rol van voorzitter op zich. Vrouwenstemmen biedt een vrouwelijke kijk op de wereld en focust op alle vormen van cultureel erfgoed.

Meer lezen

Het Genootschap van de Zalige Idesbald organiseert de jaarlijkse bedevaart naar de kleine kapel van Baaldjes Kruis. Helaas gooit het coronavirus ook dit jaar roet in het eten, maar toch zitten ze niet stil bij het Idesbaldgenootschap: zo geeft Ferdinand Vanfraechem het voorzittersstokje door aan Jean-Marie D’haenen.

Een dubbelgesprek.

Meer lezen

Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand ging Tij-dingen langs bij nieuwkomer Terre Sauvage. 

Meer lezen

Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand bracht de redactie van Tij-dingen een bezoek aan Au Printemps

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

Maaike Darras kreeg de fakkel in maart en gaf die door aan Emily Brondeel van INT. PAND.

Meer lezen

Hilaire (62) is al 13 jaar instructeur bij Vrienden der Blinden. Ondanks zijn visuele beperking haalt hij het allerbeste uit elke dag. “Bij de pakken blijven zitten, is geen optie”, vertelt Hilaire. Het voorbije jaar moest hij afscheid nemen van twee blindengeleidehonden: Zita en Penny. Zita genoot van haar welverdiend pensioen, maar overleed van ouderdom. Penny nam sinds twee jaar de taak van Zita over. Een onvoorziene medische complicatie ontnam haar het leven.

Meer lezen

Bijna 43 jaar lang zaaide Ides Leys zijn creatieve ideeën uit over de groendienst, maar op 1 juni gaat hij op pensioen. Ides had een rijkgevulde carrière en in die vier decennia verzamelde hij natuurlijk een schat aan groene kennis.

Tij-dingen zocht Ides op om nog wat groene suggesties te oogsten.

Meer lezen

Hoe en wanneer het cultuurcentrum voorzichtig de deuren mag heropenen, is nog steeds niet duidelijk. Maar toch staat Team CasinoKoksijde klaar om iedereen met open armen (in gedachten dan toch) te ontvangen. Het cultuurcentrum is in betere tijden een bruisende en levendige ontmoetingsplek. Om voldoende leven in de brouwerij te brengen, vrolijkte illustrator Flore Deman de grote raampartijen op.

Tij-dingen ging langs voor een goed gesprek.

Meer lezen