Het versgebrouwen bier vloeit rechtstreeks uit de vaten in je glas, je hebt er één van de mooiste uitzichten in Koksijde en het is een ideale tussenstop tijdens je fietstocht.

Na al die eeuwen is er opnieuw een brouwerij op Koksijdse abdijgrond. Ontdek die op de historische locatie Ten Bogaerde.

Abdijbier St.-Idesbald: erfgoed aan je lippen

Wist je dat de Koksijdse Duinenabdij al in de 16e eeuw een Brouwerie had? Pieter Pourbus schilderde het brouwerijgebouw op zijn grondplan van de Duinenabdij. Vandaag, ongeveer vijf eeuwen later, is er opnieuw een brouwerij op één van de vroegere abdijdomeinen. In een oude stal die volledig gerenoveerd werd met respect voor het verleden. De naam Idesbald is een knipoog naar één van de belangrijkste abten die de Duinenabdij kende. De monnik in het bierlogo herken je ook in het logo van Abdijmuseum Ten Duinen.

Karakteristieke bieren

De familiebrouwerij Huyghe uit Melle bouwde internationaal een sterke reputatie op met verschillende bieren. Ook van St. Idesbald maakte het een stevig merk met ondertussen vier erkende Belgische Abdijbieren: Blond, Tripel, Rousse en Dubbel. In de Koksijdse huisbrouwerij bouwen de meester-brouwers van Huyghe voort aan nieuwe karakteristieke bieren. Samen met de uitbaters besteden ze veel aandacht aan een sterk lokaal verhaal waarbij streekproducten een hoofdrol spelen.

Rechtstreeks je glas in

De brouwinstallatie heeft een capaciteit van 1.000 liter (per brouwsel) en bestaat uit een maalinstallatie, brouwmodule, warmwatertank en vier gisttanks. De mout wordt ter plaatse gemalen. Allemaal te zien vanuit het café. De brouwsels vloeien na een natuurlijk brouwproces rechtstreeks in je glas. Santé!

Zowel binnen als buiten geniet je van de bieren, een assortiment andere dranken en enkele passende biertapas.