Traditiegetrouw vind je ook deze zomer veel kunst in onze gemeente. Zo presenteren we vanaf 1 juli een baanbrekende expo met actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde: Private Parts. 

Meer lezen

Abdijmuseum Ten Duinen pakt deze zomer uit met een steengoed programma voor alle leeftijden.

Meer lezen

"Verenigt u en kom naar Feest in de abdij!" Dit bericht werd gestuurd naar alle ridders en jonkvrouwen van het land.

Stap binnen in een teletijdmachine die je naar de middeleeuwen voert.

Meer lezen

Het Abdijmuseum Ten Duinen is dé plek waar geschiedenis tot leven komt! Een echte must-visit, zeker voor jonge gezinnen!

Ontdek heel wat boeiende activiteiten en evenementen, speciaal ontworpen voor jong én oud. 

Meer lezen

Geef je zomervakantie extra glans en schrijf je in voor één van deze workshops. Volwassenen verrassen we met een interessante rondleiding. 

Meer lezen

Kom op dinsdag luisteren naar een intiem muzikaal optreden in het Vanneuvillehuis, midden in de duinen.

Meer lezen

Tot 10 september neemt de openluchttentoonstelling je terug mee naar het begin van de vorige eeuw.

Meer lezen

De eerste verdieping dan toch, want die verandert tot 10 september in het Natuurhistorisch museum van Stokman. Vergeet de expo 'Souvenirs in het zand' niet! 

Meer lezen

De Keunekapel staat symbool voor Sint-Idesbald als kunstenaarsoord. Ook deze zomer organiseert de dienst Cultuur & Erfgoed talloze tentoonstellingen.

Ga ook eens langs in galerie Welnis (toerismekantoor Oostduinkerke). 

Meer lezen

Lekkere vishapjes, demo's van handwerkers, kinderactiviteiten en toffe livemuziek. Intussen groeiden de Visserijfolkloreavonden uit tot een vaste waarde, bekend binnen en buiten onze gemeente. Ook in 2023.

Meer lezen

Koksijde organiseert rondleidingen naar aanleiding van de expo Private Parts. Maar er is meer! In onze gemeente bots je op prachtige plekken. .

Meer lezen

Eind 2023 zijn de ruwbouw van de nieuwe museumvleugel én het nieuwe depotgebouw zo goed als af. Niet te missen: in februari 2024 keert het skelet van potvis Valentijn van Sint André terug.

Meer lezen

De paardenvisserij is een eeuwenoud ambacht dat verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij.

Meer lezen

Kom op dinsdag luisteren naar een intiem muzikaal optreden in het Vanneuvillehuis, midden in de duinen. Beleef een zomerse woensdagavond met een sfeervol muziekoptreden op het terras van het museumcafé 'De Gasterie' of volg op zondag 6 augustus de openluchtmis op de abdijsite van Abdijmuseum Ten Duinen

Meer lezen

Het versgebrouwen bier vloeit rechtstreeks uit de vaten in je glas, je hebt er één van de mooiste uitzichten in Koksijde en het is een ideale tussenstop tijdens je fietstocht.

Meer lezen

Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019).

Meer lezen

Ontegensprekelijk heeft de aanleg van de tramlijn naar Veurne veel bijgedragen tot de ontwikkeling van onze badplaats.

Meer lezen

Johan is al zijn hele leven bezig met paarden. Na een eerste loopbaan als houthandelaar koos hij volop voor zjin grote passie: het trekpaard.

Meer lezen

De expo is 's namiddags te bezoeken op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag (14-16.30 uur). Waar? Site Bollaard (Hof ter Hillestraat 1). 

Meer lezen