In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Corinne D'Hulster kreeg de fakkel in juli en gaf die door aan Eveline Wallaert.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.

Eveline Wallaert: "Ik ben Eveline Wallaert, afkomstig uit Veurne, maar ik woon sinds het jaar 2000 in Oostduinkerke met mijn man Kristof Dorné. In 2005 werd ons gezin compleet met onze dochter Noa Dorné. Ik ben zorgkundige en werkte meer dan 20 jaar in het az West in Veurne, onlangs veranderde ik van job en nu werk ik bij het Sociaal Huis waar ik insta voor de zorg aan huis."

Eveline Wallaert

Ik ben ondertussen vergroeid met Koksijde

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?

Eveline: "Samen met mijn gezin genieten van een aperitiefje en een lekker etentje bij ons thuis. Dat gaat altijd samen met een leuke babbel over wat er de afgelopen dag of week gebeurde."

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?

Eveline: "Ik kook graag, vooral om daarna samen met mijn gezin, familie of vrienden van de gerechten te genieten. Wat nog? Ik hou ook van puzzelen, per seizoen heb ik een aangepaste puzzel."

T-d: Genieten: wat is dat voor jou?

Eveline: "Ik geniet ervan om te wandelen in onze eigen gemeente in de mooie duinen en langs het strand. Aan de andere kant hou ik ook van wandelingen in de Oostenrijkse bergen. Daar brengen we elk jaar onze vakantie door. Het liefst van al doe ik dat samen met mijn gezin of met vrienden. We sluiten dan de dag af met een hapje en een drankje."

T-d: Heb je al overwogen om te verhuizen?

Eveline: "Nee, ik heb hier mijn plekje gevonden. Nog nooit heb ik overwogen om elders te gaan wonen, ik ben ondertussen vergroeid met Koksijde."

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?

Eveline: "Hoewel we een kustgemeente zijn, is er nog altijd een dorpssfeer. Ik kan niet naar 't dorp gaan om boodschappen te halen zonder hier en daar een praatje te maken met de kennissen, vrienden, buren en mensen uit het dorp."

T-d: Neem ons mee naar je favoriete plek in onze gemeente.

Eveline: "Ik kan niet één specifieke plek noemen, maar ik geniet van de vele goeie horecazaken in onze gemeente. Voor mij krijgen ze allemaal een dikke 10."

Eveline Wallaert

T-d: Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend?

Eveline: "Ik fiets veel en daarom vind ik het heel positief dat er zoveel wordt geïnvesteerd in fietsstraten."

T-d: Voor welke boeken, muziek of sportprestaties ga je graag zitten?

Eveline: "Na een drukke dag lees ik 's avonds graag een bezoek. Mijn voorkeur gaat uit naar de boeken van Danielle Steel."

T-d: Waar droom je nog van?

Eveline: "Ik droom ervan om mijn gelukkig leventje nog jaren te mogen koesteren. Met mijn gezin, familie en vrienden."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?

Eveline: "Ik ben de meter van de harmonie Koninklijke Vrienden van de Brandweer. Daarom zou ik graag de fakkel doorgeven aan de erevoorzitter die mij vroeg om meter te worden. Johan Vanhoucke is niet alleen een vader voor de harmonie, maar ook een vader voor zijn gezin met 10 kinderen."