In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Pierre Dalle kreeg de fakkel in juni en gaf die door aan zijn zoon Peter.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.

Peter Dalle: "Ik ben op 1 mei 1971 geboren in Nieuwpoort, maar woon al mijn hele leven in Oostduinkerke. Ik ben gehuwd met Mieke Bruneel en heb twee dochters, Steffi en Amy, en ook nog een kleinzoon: Jules. Ondertussen werk ik al 25 jaar als smid voor de gemeente. Ik ben één van de gelukkigen die van zijn hobby zijn beroep kon maken. (glimlacht) Eén van de hoofdbrokken van mijn job bestaat uit het maken van kerstverlichting en praalwagens voor de Garnaalstoet. Pas op, ik doe dat niet alleen , maar samen met een team van uiterst competente collega's. De vissersboot N116 die we namaakten, is ons meest recente kunststukje of zeg gerust: stuk."

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?

Peter: "Veel rust heb ik niet, want ik heb nog een bijberoep waar veel tijd in kruipt. Als ik toch nood heb aan rust, ga ik fietsen of trekken we een weekendje weg. Mijn vrouw en ik boeken dan een hotelletje. Een weekend niks doen, dat is soms nodig. In mijn tuin werken doe ik ook graag: de vijver onderhouden of planten verpotten."

Ik ben één van de gelukkigen die van zijn hobby zijn beroep kon maken

Peter Dalle

Ik ben één van de gelukkigen die van zijn hobby zijn beroep kon maken.

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?

Peter: "Mijn echte passie is koken en alles wat ermee te maken heeft. Elke woensdag spreek ik af met vrienden om nieuwe gerechten uit te proberen. Ik heb thuis een volledig ingerichte keuken en tijdens de lockdown bouwde ik een bar in mijn tuin. Een man cave, zeg maar. Vissen op het strand met een hengel, langs de laagwaterlijn, doe ik ook graag. Liefst 's morgens vroeg. Ik doe dat vooral om uit te waaien."

T-d: Genieten: wat is dat voor jou?

Peter: "Op reis kan ik echt genieten. Maar ik zoek het niet altijd zo ver, ik vind de kleine dingen ook belangrijk: aan tafel zitten met het gezin, zorgen voor mijn kleinzoontje, een terrasje doen of koken met vrienden."

T-d: Heb je al overwogen om te verhuizen?

Peter: "Nee, echt niet. Nooit van mijn leven ga ik weg."

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?

Peter: "Het strand, de zee en de duinen."

Ik droom nog van zoveel, maar vooral van een goede gezondheid en zeker die van kleinzoon Jules

Peter Dalle

T-d: Neem ons mee naar je favoriete plek in onze gemeente.

Peter: "Ik heb veel favoriete plekjes in onze gemeente. Eén ervan is aan de muur op het binnenplein van het NAVIGO-museum aan estaminet De Peerdevisscher."

T-d: Waar droom je nog van?

Peter: "Goh, ik droom nog zoveel. Ik droom nog van zoveel, maar vooral van een goede gezondheid en zeker die van kleinzoon Jules. Daar ben ik toch mee bezig, maar mijn droom zegt dat het goed komt. En misschien later ook nog overwinteren in warme oorden, ergens in Spanje, Tenerife misschien."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?

Peter: "Ik heb niet lang moeten nadenken. Ik geef de fakkel door aan Corinne D'Hulster. Voor haar inzet voor de Oostduinkerkse gemeenschap en haar gezellig terras, waar ik graag vertoef. Zon, lekker eten en een teusje… meer heeft een mens niet nodig."

Peter Dalle
Peter Dalle
Peter Dalle
Peter Dalle
Peter Dalle
Peter Dalle