Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019).

De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de 'School van Sint-Idesbald'. Het Vanneuvillehuis toont onder meer een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain.

Op donderdag 29 december en 5 januari is het extra gezellig in het Vanneuvillehuis. Dan vindt een concert of vertelling plaats. De toegang is gratis, maar je moet wel reserveren: www.tenduinen.be

Zoektocht voor gezinnen

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, stelde de dienst Cultuur en Erfgoed de zoektocht ‘Duinsafari’ samen waarin je op zoek gaat naar de code van de schatkist.

De safari bestaat uit een logboek en een rugzak met materiaal. Deze rugzak kan uitsluitend worden afgehaald in het Vanneuvillehuis tegen betaling van een waarborg (10 euro). Wanneer je de rugzak terugbrengt, krijg je deze waarborg terug.

Praktisch

  • Adres: Middenlaan 103, Koksijde
  • Openingstijden in schoolvakanties: di-vr: 10 tot 12 uur en 13.30 tot 16.30 uur. Weekends: 13.30 tot 16.30 uur. Gesloten op maandag.