Tot aan het eind van de kerstvakantie (8 januari 2023) is Kunstencentrum Ten Bogaerde een vlieghal waar de vliegtuigen van Panamarenko staan. Vertrek mee op een denkbeeldige reis.

Meer lezen

Wandel mee in en rond het Abdijmuseum en luister goed. Topvertellers brengen sfeervolle verhalen. Het thema van deze editie?

Meer lezen

Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019).

Meer lezen

Kom tijdens de kerstvakantie naar het Museum Paul Delvaux en ontdek hoe de expo een blik werpt op het oeuvre van de kunstenaar dat minder bekend is bij het grote publiek.

Meer lezen

Tijdens de kerstvakantie is de Keunekapel the place to be voor kunstliefhebbers. 

Meer lezen

Benieuwd naar de verhalen over de geestelijke vader van Jommeke? Breng dan zeker een bezoekje aan het charmante Huisje Nys-Vermoote.

Meer lezen

Op 7 december (11.30-16 uur) en 9 december (14-18 uur) steekt het Abdijmuseum de kerstlichten aan

Meer lezen

Koksijde doet inspanningen om energie te besparen. Ook in het Abdijmuseum doen ze het nodige.

Meer lezen

Om paardenvisser te worden, moet je een hele procedure volgen.

Meer lezen

Laat je deze kerstvakantie betoveren door de sprookjesmusical Het meisje met de zwavelstokjes. Beau-re-mi en Jokobeau staan op woensdag 28 december samen op het podium - begeleid door piano, cello en viool.

Meer lezen

In de kerstperiode krijgt onze gemeente opnieuw een make-over met kerstlichten en lichtspektakels. Koksijde is  − tot in het buitenland − bekend voor haar kerstverlichting. Dit jaar stippelden we een wandeling uit langs de spectaculairste versiersels.

Meer lezen

Op maandag 26 december nemen het Beauvarletkoor Koksijde, sopraan Sarah Peire en een strijkersensemble je mee naar de barok.

Meer lezen

De pianokwintetten van Mozart en Beethoven, voor piano en vier blazers (hobo, klarinet, fagot en hoorn), zijn echte pareltjes

Meer lezen