Iedereen kent het nunneschooltje dat jarenlang het beeld van de Helvetiastraat domineerde.

De tijd wacht op niemand en daardoor moest het oude gebouw plaatsmaken voor een opvolger. Benieuwd naar het resultaat? Stip 28 januari dan aan in je agenda, want dan opent Vrije Basisschool De Ark in de Helvetiastraat 28 haar deuren voor jou en je nieuwsgierige geest. Van 14 tot 16.30 uur.

Educatie in de 21e eeuw

Het onderwijs verandert voortdurend en ook een schoolgebouw moet mee met zijn tijd. Denk aan ruime klaslokalen, uitgestrekte speelruimtes voor kleuters en lagereschoolkinderen en mogelijkheden voor interdisciplinair, creatief en zorggericht leren. Bewegingsopvoeding? Zeker met de groene speelplaats.

Een inspirerende omgeving

Zowel binnen als buiten. Talrijke terrassen bieden ruimte voor buitenlessen en activiteiten. Een splinternieuwe, volledig uitgeruste sportzaal met douches en kleedkamers staat klaar voor sportieve avonturen. Bovendien zijn er brede gangen om in groepjes te werken en zelfs een eet- en feestzaal met akoestische wanden.

De nieuwe Vrije Basisschool De Ark

Technologie in de klas

Overal in het gebouw zijn accesspoints (wifi), zodat laptops en tablets deel uitmaken van het leerproces. En dat is niet alles, er is veel aandacht besteed aan akoestiek, verlichting, lichtinval en een huiselijke sfeer om een rustige leeromgeving te creëren.

Duurzaam

De school is bijna-energieneutraal (BEN). Denk aan vloerverwarming, isolerende beglazing met screens en uitstekende isolatie. Veiligheid en gezondheid zijn belangrijk: met een omheining, automatische CO2-meting in het ventilatiesysteem en voorzieningen voor minder mobiele mensen, waaronder een lift en aangepast sanitair, voldoet De Ark 2.0 aan de vereisten.

Innovatieve inrichting

Het meubilair in de kleuterafdeling is volledig vernieuwd en er zijn vier ruime kleuterklassen met apart sanitair voor kleuters en peuters. Lagere klassen zijn uitgerust met digitale borden en kunnen via klasdoorgangen samenwerken. Brede gangen bieden ruimte om in groepen te werken en het lager heeft een atrium (open ruimte in het midden van het gebouw, red.) met een podium als ontmoetingsplaats.

Kinderdagverblijf en gemeenschapsgebouw

In de Hostenstraat vind je ook De kleine Ark, een kinderdagverblijf. Gemeente Koksijde kocht dit gebouw aan en geeft het in bruikleen. Na de schooluren, in het weekend en tijdens vakanties kan het gebouw multifunctioneel worden gebruikt door verenigingen, buurtbewoners en de lokale gemeenschap.

Kom op zondagnamiddag 28 januari van 14 tot 16.30 uur naar Vrije Basisschool De Ark (Helvetiastraat 28).

De nieuwe Vrije Basisschool De Ark
De nieuwe Vrije Basisschool De Ark
De nieuwe Vrije Basisschool De Ark
De nieuwe Vrije Basisschool De Ark

Onderwijs scoort goed in Koksijde

Op een totaal van 300 gemeenten haalt Koksijde een mooie 20e plaats in het HLN-gemeenterapport. In oktober peilde de krant in een gemeentetest naar de mening van onze inwoners over heel wat thema's. Ons onderwijs kreeg een goed rapport (69 procent), want net als alle leerlingen houdt onze gemeente van goede punten.

Op zoek naar een school in Koksijde?

Op www.koksijde.be/scholen-en-opvang vind je een overzicht van alle kleuter- en lagere scholen in onze gemeente. Een handig overzicht voor wie op zoek is naar goed onderwijs voor zijn of haar kind. Lees ook de (online) folder met meer uitleg.

Wist je dat onze gemeente een beleidsmedewerker onderwijs aanstelde?
Contact: Patricia Beddeleem, 058 53 21 08 of patricia.beddeleem@koksijde.be