Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand ging Tij-dingen (virtueel) langs  Peter Jonckheere van Agence Ultimmo. 

Tij-dingen: Wat is het concept van jouw zaak?
Peter Jonckheere:
“Je kan bij ons terecht voor professioneel advies over vakantieverhuur, herverkoop of de aankoop van nieuwbouwappartementen. Naast verkopen en verhuren van vastgoed, bieden wij ook aanverwante diensten aan: zoals beheer van gebouwen en tussenkomst in bouwpromotie. Kortom, alles wat men onder immo verstaat.”

T-d: Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?
Peter:
“We streven met ons team naar een samenwerking waarbij elke partij tevreden is na hun zoektocht. De uitdaging om de droom van onze klanten te verwezenlijken, daar doen we het

T-d: Wat betekent de term zelfstandige voor jou?
Peter:
“Als zelfstandige ben je altijd bezig met je zaak, je klanten en je relaties. Netwerking is ook belangrijk: klaarstaan voor je klanten, nieuwe mensen triggeren en aantrekken. Nodig om een mooie omzet te draaien en alle onkosten te betalen. En een bloeiende zaak uit te bouwen.”

T-d: De coronacrisis betekent een aardverschuiving voor veel handelaars. Geen gemakkelijke periode?
Peter:
“We houden altijd rekening met een minder jaar, maar dit zagen we toch niet aankomen. Niemand waarschijnlijk. Het is een les voor elke handelaar om je te wapenen tegen eventuele toekomstige epidemieën. Wij hebben het geluk dat we een brede basis hebben: syndic, verkoop en verhuur. Maar voor veel handelaars was de coronacrisis inderdaad een aardbeving. In onze sector leidde dit wel tot een boom in de verkoop. Iets dat we waarschijnlijk niet meer zullen meemaken.”

Wij hebben het geluk dat we een brede basis hebben

T-d: Waar droom je nog van?
Peter: “We droomden van een tweede kantoor en die droom hebben we een jaar geleden gerealiseerd. Nu dromen we ervan om ook dit kantoor op de kaart te zetten, uit te bouwen en succesvol te maken. Op een jaar tijd zijn we daar al voor een groot deel in geslaagd. We doen zeker met dezelfde drive door.”

T-d: Zouden jullie nog een andere (handels)zaak of een nieuw concept willen uitproberen?
Peter:
“Op dit moment niet. We hebben onze handen vol met twee kantoren. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Wat wel door ons hoofd speelt, is om onze klanten te begeleiden bij de inrichting van hun pand. Kopers of huurders lopen soms een beetje verloren en weten niet waar ze terecht kunnen voor de inrichting van hun pand (zoals meubilering of schilderwerken).”

T-d: Wat wil je nog extra benadrukken?
Peter: “We zijn een kantoor dat op een menselijke en joviale basis klanten begeleidt. En dat betekent tijd maken voor je klanten, want alles staat of valt met je klanten. Ondertussen rekenen wij veel van onze klanten tot onze vrienden.”

T-d: Vertel eens een fijne anekdote voor onze lezers.
Peter:
“Elk jaar kwam een non langs op kantoor om lotjes te verkopen voor een tombola, iets wat ik met plezier deed. Op een dag passeerde ze met de melding dat we een tweedaagse reis naar Lourdes hadden gewonnen: met vliegtuigtickets, hotel en alles erop en eraan. Omdat we zelf geen tijd hadden, hebben we de reis cadeau gedaan aan gepensioneerde en zeer gelovige buren van een familielid. En – God zij dank – Maria was ons goed gezind (lacht). Een week later kwamen deze mensen met hun zoon langs die uit dankbaarheid een appartement kocht. Zo zie je maar dat je soms iets krijgt wanneer je eerst iets weggeeft.”

Ondertussen rekenen wij veel van onze klanten tot onze vrienden

T-d: Wat is jouw band met Koksijde?
Peter: “Dertig jaar geleden verloren we ons hart aan Koksijde, ook al zijn we afkomstig van de Oostkust. Koksijde heeft uitzonderlijke troeven. Veel duinen en natuur, een breed strand, prachtige sportaccommodaties, een schitterend golfterrein en aangename inwoners.”

T-d: Wil je nog iets meegeven aan onze lezers?
Peter:
“Vooral een voorspoedig en coronavrij 2021 en een goede gezondheid. Dat blijft het allerbelangrijkste.”