Annie Deleersnijder baatte – samen met haar echtgenoot Christ Vanleeuwen – dertig jaar café ’t Visserswelzijn uit in Oostduinkerke-Dorp. Daarna genoot ze van de rust, maar dat was buiten Gert Verhulst gerekend. De televisiemaker vroeg of Annie zijn gasten wilde verwennen met haar beroemde kookkunsten.

De rest is geschiedenis. Ons Annie groeide uit tot een begrip bij de kijkers van Gert Late Night. Vorige zomer bracht ze zelfs een kookboek uit. Tij-dingen ging bij haar langs.

Meer lezen

Sinds begin dit jaar lanceerde Tij-dingen de rubriek De fakkel van Koksijde waarbij een inwoner het woord overdraagt aan iemand anders. Enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link moet hebben met Koksijde.

De fakkel vertrok een maand geleden voor het eerst bij burgemeester Marc Vanden Bussche. Hij overhandigde de toorts aan zijn echtgenote Griet Van Waes. Zij ondergaat als first lady van onze gemeente de spreekwoordelijke vuurdoop.

Meer lezen

Er zit ondernemersbloed in het Koksijdse DNA. Gautier Maes is hiervan het bewijs. Samen met zijn Mexicaanse vriend runt hij een succesvol textielbedrijf in het land van Speedy Gonzales: Esencia Maya.

Sombrero af voor zoveel durf. ¡Arriba! ¡Arriba!  

Meer lezen

SpeleWest is geen speelpleinwerking zoals de andere. De organisatie specialiseert zich in kinderen met een beperking, een leerstoornis of een leerachterstand. Hun uitvalsbasis ligt in Middelkerke, maar de werking heeft ook wortels in onze gemeente. Spelewest is een bovenlokale samenwerking tussen Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Veurne en Koksijde. Tij-dingen ging langs bij Melissa Holvoet die ons wegwijs maakt in het ABC van SpeleWest.

Meer lezen

Tij-dingen zet elke maand onze ondernemers in de kijker: een nieuwe handelszaak die opent, een zelfstandige die een speciale gebeurtenis viert of iemand die een mijlpaal bereikt.

Deze maand ging Tij-dingen (virtueel) langs  Peter Jonckheere van Agence Ultimmo. 

Meer lezen

Tij-dingen ging op gesprek bij een tweede ondernemer uit de vastgoedsector: Gilles Veranneman en Bart Bostoen van Huys Médard.

Vastgoed is ook bij hen de basis waarop ze bouwen.

Meer lezen

Tij-dingen sprak met Ingrid Jonckheere, natuurgids bij het Duinenhuis en lid van de Strandwerkgroep.

Zij is één van de ontdekkers van deze nieuwe diersoorten.

Meer lezen