Sinds het begin van de legislatuur, januari 2019, was Charlotte Castelein voorzitter van de gemeenteraad. Na het vertrek van Guido Decorte als schepen krijgt zij de kans om de komende twee jaar haar stempel te drukken in onze gemeente. Charlotte is de nieuwe schepen van o.a. Energie, Mobiliteit, Personeel en Milieu. "Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging."

Tij-dingen: Sinds enkele weken ben je schepen. Een verrassing?

Charlotte Castelein: "Ik had hier op voorhand geen rekening mee gehouden. We dachten dat Guido zijn termijn als schepen zou uitdoen, maar in politiek weet je nooit wat er komt. Het siert Guido dat hij geen half werk doet. Zijn beslissing bewijst: deze job neem je serieus."

T-d: Hoe lang ben je al met politiek bezig?

Charlotte: "Ik was 20 toen ik voor het eerst deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik woonde toen nog in mijn geboortestad Veurne. Vanaf 2000 zetelde ik er in de gemeenteraad tot aan mijn verhuis naar Oostduinkerke in 2006. In datzelfde jaar stond ik opnieuw op de lijst, maar dan in Koksijde. Sinds 2007 ben ik onafgebroken gemeenteraadslid. Daarnaast was ik ook twaalf jaar (2006-2018) lid van de provincieraad en voorzitter van de VVV. De voorbije vier jaar was ik voorzitter van de gemeenteraad, een rol die mij goed lag."

T-d: Heb je een voorbeeld? Een politicus naar wie je opkijkt?

Charlotte: "Ideologie is belangrijk in de politiek. Op lokaal vlak ligt dat anders, dus ik heb niet echt idolen. Het is belangrijk dat je voelt wat er leeft bij de mensen en dat je aanspreekbaar bent. Lokale politiek is heel direct en concreet. Een beslissing heeft meteen impact. Daarom doe ik het ook zo graag, je kan snel bijsturen als het nodig is."

T-d: Kan je al iets zeggen over je bevoegdheden?

Charlotte: "De beleidsdomeinen zijn divers: van milieu en energie tot personeel. De krijtlijnen zijn uitgezet. Ik wil zorgen voor continuïteit en hier en daar een eigen accent leggen. We hebben in onze gemeente een fantastische ploeg met dynamische medewerkers. Het zo aangenaam mogelijk maken voor onze toeristen en inwoners, dat is het doel. En dat lukt dankzij onze vlotte dienstverlening en activiteiten. Ik kijk alvast enorm uit naar deze uitdaging."

We hebben in onze gemeente een fantastische ploeg met dynamische medewerkers. Het zo aangenaam mogelijk maken voor onze toeristen en inwoners, dat is het doel.

T-d: Wat moeten onze lezers nog weten over Charlotte Castelein?

Charlotte: "Ik ben getrouwd met Thomas Moerman en trotse mama van Willem (12) en Olivia (11). Professioneel ben ik actief in ons familiebedrijf Castelein dat gespecialiseerd is in opslag. Mijn hobby's? Lopen en in onze duinen wandelen. Liefst gevolgd door een aperitief. (lacht)"

T-d: Wat is je lievelingsplekje in Koksijde?

Charlotte: "Zonder twijfel het strand. De beste plek om uit te waaien en je hoofd vrij te maken."

Bevoegdheden schepen Castelein

  • personeel en organisatieontwikkeling
  • milieu en duurzame ontwikkeling
  • energie- en afvalbeleid
  • erediensten
  • landbouw en platteland
  • mobiliteit en openbaar vervoer

Julie Paelinck nieuwe voorzitter gemeenteraad

De plaats van Charlotte Castelein als voorzitter van de gemeenteraad wordt ingenomen door Julie Paelinck. Door het vertrek van Guido Decorte verwelkomen we ook een nieuw gemeenteraadslid: Inge Vandekeere, eerder al raadslid van 2013 tot 2019.