De goedkoopste energie is energie die je niet verbruikt. Net zoals jij bespaart ook Koksijde. De gemeente pakt uit met twaalf werken die de energiefactuur binnen de perken houden. De redactie lichtte er de meest belangrijke acties uit.

Meer lezen

Ook de gemeente moet haar financiën op orde houden en zich aanpassen aan extra kosten. De aanpassing van het meerjarenplan werd een uitdagende evenwichtsoefening, waarbij Koksijde in de resterende periode van het meerjarenplan (2023-2025) 23,5 miljoen euro minder investeert dan voorzien.

Meer lezen

Ondanks de forse stijging van de energieprijzen doe je nog steeds je voordeel wanneer je een zo voordelig mogelijk energiecontract afsluit.

Meer lezen

Volg dan één van de Energiefit-sessies. Je krijgt antwoorden op je vragen rond duurzame energie.

Meer lezen

In de donkere maand december staat de verwarming een paar graadjes hoger. De meeste onder ons hebben dat zo lang mogelijk uitgesteld. Want de energiecrisis van het voorbije jaar heeft ons meer dan ooit bewust gemaakt dat we zuinig moeten opspringen met energie. Niet alleen voor de portemonnee, ook voor het milieu. 

Meer lezen

De dienst Wonen en het Sociaal Huis slaan de handen in elkaar: zij helpen wie het moeilijk heeft om de energie-eindjes aan elkaar te knopen. 

Meer lezen