Onze duinen zijn echte hotspots voor vogels. Ontdek zelf welke unieke en zeldzame vogels daar vliegen. Wat is het beste tijdstip om vogels te zien?

Meer lezen

In een vorig leven was Begijn stand-upcomedian, maar tijdens de coronacrisis schoolde hij zich om tot vogelaar.

Meer lezen

Hoe kan je verschillende soorten vogels van elkaar onderscheiden? Op de site van Natuurpunt vind je heel wat tips. Tij-dingen koos enkel vogels voor je uit.

Meer lezen

Professor Dirk Ryckbosch geeft uitleg over IceCube, de basis op de Zuidpool die onderzoek doet naar neutrino’s.

Meer lezen

Elke tweede en derde vrijdag van de maand opent de sterrenwacht de deuren voor waarnemingen door de telescoop.

Meer lezen

Je hebt een asbestattest nodig om een compromis te tekenen bij de verkoop van een woning.

Meer lezen

De voorbije zomer haalden onze diensten minder afval op dan alle voorgaande jaren. Sinds 2009 werd de Koksijdse afvalberg een derde kleiner.

Meer lezen

De natuur zit vol verhalen. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? Wil je anderen warm maken voor natuur? Dan word jij een geweldige natuurgids.

Meer lezen

Hoe ontstaat het weer? Hoe werken de luchtsoorten, drukgebieden en fronten op elkaar in? En welke wolkensoorten bestaan er allemaal?

Meer lezen

In de donkere maand december staat de verwarming een paar graadjes hoger. De meeste onder ons hebben dat zo lang mogelijk uitgesteld. Want de energiecrisis van het voorbije jaar heeft ons meer dan ooit bewust gemaakt dat we zuinig moeten opspringen met energie. Niet alleen voor de portemonnee, ook voor het milieu. 

Meer lezen

In de volksmond worden ze golfbrekers genoemd: de stenen constructies die dwars op onze stranden liggen. Eigenlijk breken ze geen golven, maar voorkomen ze erosie van het strand (wegspoelen van zand). Hun juiste benaming is dus strandhoofd.

Meer lezen