Tot aan het eind van de kerstvakantie (8 januari 2023) is Kunstencentrum Ten Bogaerde een vlieghal waar de vliegtuigen van Panamarenko staan. Vertrek mee op een denkbeeldige reis.

Meer lezen

Dirigent Luc Note en zijn muzikanten staan te popelen om hun trouw publiek muzikaal in de watten te leggen.

Meer lezen

Vanaf de late 14e eeuw probeerde de overheid de populaties van wolven, vossen, everzwijnen, dassen, konijnen, kraaien, otters, nertsen, duiven en herten terug te dringen.

Meer lezen

Naar jaarlijkse gewoonte prijken er vanaf het voorjaar prachtige kunstwerken op de strandcabines in Sint-Idesbald. Net zoals altijd zoeken we hiervoor artistiek talent. Dit jaar laten we ons inspireren door het leven in de duinen. De openluchttentoonstelling vindt plaats van 20 mei tot 10 september.

Meer lezen

Komend voorjaar zingen het Beauvarletkoor en Vivente Voce uit Gent, onder begeleiding van het Mechels Kamerorkest, twee buiten­gewone koorwerken onder leiding van Jeroen Keymeulen: Gloria (F. Poulenc) en In convertendo Dominus (J. Van Nuffel).

Meer lezen

Benieuwd naar de verhalen over de geestelijke vader van Jommeke? Breng dan zeker een bezoekje aan het charmante Huisje Nys-Vermoote.

Meer lezen

Koksijde doet inspanningen om energie te besparen. Ook in het Abdijmuseum doen ze het nodige.

Meer lezen

Met Cinema NAVIGO duik je in de filmcollectie van het NAVIGO-museum. Reis mee van de visgronden van de Barentszee naar de wateren van Congo.

Meer lezen

Tijdens de kerstvakantie is de Keunekapel the place to be voor kunstliefhebbers. 

Meer lezen

Kom tijdens de kerstvakantie naar het Museum Paul Delvaux en ontdek hoe de expo een blik werpt op het oeuvre van de kunstenaar dat minder bekend is bij het grote publiek.

Meer lezen

De vriendenkring van het Abdijmuseum, Familiares de Dunis, vierde in november zijn 20-jarig bestaan. Dat vraagt om taart… en een interview! Tij-Dingen blikt samen met voorzitster Francine Lefèvre en penningmeester Daniël Degryse terug op de meest memorabele momenten. Beiden zijn er al van het prille begin bij.

Meer lezen

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog zette de Duitse bezetter lager gelegen delen van onze streek onder water.

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Camiel Clarysse kreeg de fakkel in december en gaf die door aan Frieda Vanslembrouck.

Meer lezen