Het stof na de gemeenteraadsverkiezingen is neergedaald, nu begint het echte werk. Overal in Vlaanderen werken steden en gemeenten aan hun meerjarenplan. Ook in onze gemeente bereiden we de periode 2026-2031 grondig voor.
Koksijde doet het wel anders: we luisteren eerst naar onze inwoners en tweedeverblijvers. Pas daarna hakken we de politieke knopen door. Geen rondje schijninspraak, maar echte betrokkenheid dus. Koksijde verlangt om jouw mening te horen.
Kirke Hillewaere, schepen ven Betrokkenheid, verwoordt het zo: "Tijdens deze inspraakronde werken we samen met een onderzoeksbureau. De bedoeling? Een grondige analyse die representatief is voor de hele bevolking. We willen een goede doorlichting van wat er leeft en nemen de resultaten mee. Die vormen de basis voor het meerjarenplan dat er na de zomer aankomt. En dus ook de kern voor het beleid van de komende 6 jaar."
Ons schelpenstandje is ideaal om een stelling voor te leggen. Met de resultaten gaan we achteraf aan de slag.
Het meerjarenplan van een lokaal bestuur bevat de planning van het beleid en de financiën voor 6 jaar. Het is een routekaart die aangeeft welke projecten en initiatieven de gemeente uitvoert, waarom die belangrijk zijn, hoe Koksijde dat gaat aanpakken en hoeveel geld het kost. Het bestaat uit 3 grote delen:
Met ‘Ik vraag het aan’ luistert het bestuur naar wat er leeft in de straten, wijken en deelgemeenten. Daarom organiseert Gemeente Koksijde een grootschalige burgerbevraging om de betrokkenheid van inwoners en tweedeverblijvers te verhogen. Het doel? Inzicht krijgen in wat jij belangrijk vindt en jouw gedacht horen over een aantal thema's.
Belangrijk: alle verzamelde ideeën worden grondig bekeken en verwerkt.
Op evenementen en in de wijken gaat het gemeentebestuur in gesprek met inwoners, ook met jou. Van buurtontbijt tot lentemarkt, van cultuur- tot sportevenement. Je ontmoet iemand van het bestuur. Lees het uitgebreid programma online.