Het Abdijmuseum Ten Duinen is dé plek waar geschiedenis tot leven komt! Een echte must-visit, zeker voor jonge gezinnen!

Ontdek heel wat boeiende activiteiten en evenementen, speciaal ontworpen voor jong én oud. 

Huifkartochten

De dienst Cultuur en Erfgoed en het Abdijmuseum Ten Duinen slaan opnieuw de handen in elkaar en bieden deze zomervakantie een boeiende huifkartocht aan! Bezoek de buitensite van Abdijmuseum Ten Duinen én Kunstencentrum Ten Bogaerde in één klap, met een gids

  • Wanneer? Op vrijdag 28 juli, 4 en 11 augustus
Huifkartochten

Park Pop-UP: concert

Vlak naast de abdijruïne schuilt het gezellige park van Koksijde. Zonder twijfel is dit één van de favoriete hotspots van wandelaars en sporters. Lokale gezinnen hebben er zelfs samen een wonderwoudje geplant!

Kom er deze zomer nog meer toffe vibes opzoeken, want op verschillende donderdagen is er een bar open en kan je genieten van een gratis pop-up concert middenin het groen.

Opgelet: drankjes bestellen kan enkel met bankkaart of payconiq. Niet met cash.

  • Locatie: bij het park
  • Wanneer? Op donderdag 13, 20 en 27 juli & 3, 10 en 17 augustus
Park Pop-up

Zoektocht Duinsafari (Vanneuvillehuis)

Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019). De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de 'School van Sint-Idesbald'. Het Vanneuvillehuis toont onder meer een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain.

Zoektocht voor gezinnen

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, stelde de dienst Cultuur en Erfgoed de zoektocht ‘Duinsafari’ samen waarin je op zoek gaat naar de code van de schatkist. 

Matinee bij Walter (optredens)

In het Vanneuvillehuis maken we het extra gezellig met de ‘Matinee bij Walter’ sessies op dinsdagen in de schoolvakanties.

Duinsafari

Beklim de Zuid-Abdijmolen

Waar eeuwen geleden één van de twee molens van de Abdij Ten Duinen stond, staat vandaag de Zuid-Abdijmolen. De huidige Zuid-Abdijmolen van Koksijde dateert van 1773. Molenaar Patrick Geryl is tot op vandaag de enige overblijvende fulltime molenaar in België. Wie een bezoek brengt aan de molen hangt aan zijn lippen: met veel plezier leidt hij je rond in zijn habitat. 

Abdijmuseum Ten Duinen: het zomerprogramma in een notendop

Video