Na anderhalf jaar coronacrisis vinden er deze zomer eindelijk events plaats. Meer info lees je in dit artikel. Scroll helemaal naar beneden. Dan ben je meteen op de hoogte.

Wulps Weekend: Landelijk Feest vindt plaats op 17 juli

Heb jij een hart voor het platteland? Naar jaarlijkse traditie slaan Lokaal Bestuur Koksijde en Wulpen Events de handen in elkaar. 

Wat mag je verwachten? 

 • ambachtslui zetten producten in de kijker en verkopen
 • mogelijkheid tot het nuttigen van een lekker natje en droogje
 • sfeervolle muzikale ambiance
 • wollige kinderanimaties
 • van 14 tot 19 uur, Dorpsplaats Wulpen

Beach Run: jeugd- en massajogging

Mis deze strandloop op 22 juli niet. Deze loopwedstrijd is een onderdeel van het Loopcriterium van de Kust. Een aanrader voor recreatieve en wedstrijdlopers. Het programma (zie hieronder) is onder voorbehoud.

Jeugdjogging

 • reeks 1: tot en met 9 jaar, 1 km, start om 18 uur
 • reeks 2: tot en met 13 jaar, 2 km, start om 18.15 uur
 • deelnameprijs voor de jeugd: 3 euro met verplichte voorinschrijving
 • start en aankomst: Zeedijk Sint-Idesbald (t.h.v. het basketbalterrein)

Massajogging voor volwassenen

 • 5 of 10 km (uitzonderlijk dit jaar in verschillende waves)
 • deelnameprijs voor volwassenen: 5 euro met verplichte voorinschrijving
 • startplaats: Kerkepannezaal, Strandlaan 128, Sint-Idesbald
 • aankomst: Zeedijk Sint-Idesbald

Toptennis voor het gemeentehuis: Flanders Ladies Trophy en Koksijde Men's Trophy

Van 8 t.e.m. 15 augustus vindt de 35e editie plaats van de Flanders Ladies Trophy (25.000 dollar). Centercourt ligt nog steeds voor het gemeentehuis, in de evenementenput. Daarna, vanaf 15 t.e.m. 22 augustus is het aan de heren tijdens de dertiende editie van de Koksijde Men's Trophy (25.000 dollar).

Dankzij het stijgende prijzengeld (voor het eerst 25.000 i.p.v. 15.000 dollar) is het mannentoernooi het grootste outdoor voor mannen in België.

Abdijmuseum Ten Duinen

Feest in de abdij: feest met ons mee in de middeleeuwse sfeer

Ridders, jonkvrouwen, koningen en koninginnen… Maak jullie klaar voor een portie familiepret op zaterdag 14 augustus. Middeleeuws vertier voor jong en oud tussen de oude abdijmuren met onder andere theater, roofvogeldemonstraties, muziek en animatie.

Praktisch, tickets, timing & programma: www.tenduinen.be

Reserveer online en kom zeker op tijd. Ingang via de museumingang (A. Verbouwelaan 15). Mondmaskers verplicht vanaf 12 jaar. Prijs: 7 euro (volwassene), 5 euro (6 tot 18 jaar), Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar óf indien je helemaal uitgedost bent in je beste middeleeuwse kledij.

Abdijavonden

Geniet van een fijne muzikale ontdekking en een drankje. Er zijn zeven woensdagconcerten: tussen 7 juli en 18 augustus. Met o.a. B touched Trio, Matt Watts, Helder, Sunshine Cleaners, People in Houses … Praktisch: tickets & programma: www.tenduinen.be 

Gratis, zittende concerten. Reservatie is verplicht: boek tijdig je plaatsje via de website. Toch verhinderd om te komen? Geef ons een seintje zodat we iemand anders nog gelukkig kunnen maken met je ticket. Mondmaskerplicht vanaf 12 jaar. Ingang: via de Jean Luypaertlaan (ingang park), via de poort bij het museumcafé De Gasterie. Poort open om 19 uur. Concert om 20 uur. 

Wat is dat GeLUIT?

Koksijdenaar Stefaan Demoen zorgt voor de soundtrack bij je museum- en expobezoek, met middeleeuwse muziek op luit, lier en viool. Elke dinsdagnamiddag in juli en augustus. Reserveer je tijdslot via www.tenduinen.be

Bekijk het volledige programma (huifkartochten, geleide rondleidingen) van het Abdijmuseum Ten Duinen op www.tenduinen.be. Tip! Ga eens langs in het museumcafé De Gasterie, beklim de Zuid-Abdijmolen of drink een glas in onze huisbrouwerij op de site van Ten Bogaerde.

Vuurwerk

Nieuw dit jaar: vuurwerk op de Vlaamse (11 juli) en Belgische (21 juli) feestdagen en dat in onze drie badplaatsen (Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald) om 23 uur. Op 21 augustus is er ook vuurwerk in Sint-Idesbald aansluitend op Sint-Idesbald zingt.

Er is nog veel meer…

Bal Populaire Quatorze Juillet

Op dinsdagavond 13 juli is er een optreden van Alain Dès die een ode uitbrengt aan Claude François. Van 20 tot 22.30 uur op het Grardplein in Sint-Idesbald.

Lotto's muziekshow op de Zeedijk

Geniet van drie zomerse muziekshows (14-22 uur) op de dijk van Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald.

 • 20 juli met Sam Gooris, Udo en De Corsari's, Zeedijk, Zoeavenplein (Koksijde-Bad)
 • 28 juli met Sam Gooris, Sergio en Belle Perez, Zeedijk, Astridplein (Oostduinkerke-Bad)
 • 5 augustus met Luc Steeno, Laura Lynn en  Willy Sommers, Grardplein (Sint-Idesbald)

Rommelmarkt in Oostduinkerke-Dorp

Tussen 6 en 17 uur kan je op zondag 8 augustus terecht in Oostduinkerke-Dorp.

Avondmarkten

Gezellig langs de kraampjes kuieren terwijl je geniet van de ondergaande zon. Avondmarkten hebben een aparte sfeer en zijn onlosmakelijk met de zomer verbonden.


Belgian Open Aerobatic Championship Koksijde

De beste luchtacrobaten zijn aan het werk in Koksijde op 3 en 4 juli, telkens van 10 tot 18 uur. Heel wat piloten van eenmotorige vliegtuigen nemen het tegen elkaar op in een luchtacrobatengevecht. Gratis toegang met een geldig ticket, te verkrijgen via de website. Parkeren kost 5 euro. Locatie: Ten Bogaerdelaan, ter hoogte van de West Aviation Club Koksijde.

Noteer in je agenda