Zeker in onze gemeente is wielrennen werelderfgoed. 

Nadat corona vorig jaar roet in het eten gooide, is deze puur Belgische koers terug op vrijdag 19 maart. Wind, waaiers, hellingen, kasseien: de Bredene Koksijde Classic is een koers voor echte flandriens. De wedstrijd maakt deel uit van de UCI ProSeries (net onder WorldTour). Wist je dat de wedstrijd live wordt uitgezonden op televisie? 

Parcours: anyway the wind blows

Het startschot wordt gegeven in Bredene. Dan zet het peloton koers richting De Haan, Nieuwpoort, Diksmuide en Vlamertinge. Via Dranouter rijden de renners de West-Vlaamse heuvelzone binnen. Vanuit De Moeren komt Koksijde dichterbij waar de renners nog drie plaatselijke ronden afwerken.

Details

De eliterenners komen tussen 16.01 (snelste schema) en 16.30 uur (traagste schema) aan in Koksijde. En dan starten de drie plaatselijke ronden. 

Supporter vanuit je kot

De wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic wordt gereden op vrijdag 19 maart. De elitekoers komt rechtstreeks op televisie: Sporza en Eurosport zorgen voor een live-uitzending. Door de coronacrisis is geen publiek toegelaten langs het parcours, in de aankomstzone en het rennersdorp. Er is een mondmaskerplicht vanaf één uur voor de verwachte passage van de coureurs t.e.m. een uur nadien.

Mobiliteitsplan Bredene Koksijde Classic. Download de pdf voor betere leesbaarheid. 

Sfeerbeeld van de editie van de Bredene Koksijde Classic uit 2019

Driedaagse Brugge-De Panne

Deze koers passeert in onze gemeente op woensdag 24 en 25 maart.